Με την αμερικανική αγορά ταινιών στο box office να έχει υποχωρήσει το 2014 κατά 5,2% και τον τζίρο από τις ενοικιάσεις ταινιών στο σπίτι να έχει υποχωρήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά 11, τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ τα πήγαν εντυπωσιακά καλά το 2014.

WALT DISNEY

Χάρη στην παγκόσμια επιτυχία του Frozen, η Disney ήταν το πιο επικερδές στούντιο της περυσινής χρονιάς, με κέρδη που αγγίζουν τα 1,7 δισ. δολάρια. Μεγάλη επιτυχία ήταν και οι Guardians of the Galaxy, με εισπράξεις που άγγιξαν τα 774,2 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ εξίσου καλή αναμένεται ότι θα είναι και η φετινή χρονιά, εν αναμονή δύο ταινιών της Pixar και την έβδομη συνέχεια του Πολέμου των Άστρων το Δεκέμβριο.

21ST CENTURY FOX

Με κέρδη 1,5 δισ. δολαρίων, το στούντιο είχε την καλύτερη χρονιά του κατά την τελευταία πενταετία. Πολύ μεγάλη επιτυχία για ταινίες όπως η Αυγή στον Πλανήτη των Πιθήκων, το Gone Girl, η τρίτη συνέχεια των X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου Παρελθόντος και Rio 2.

WARNER BROS

Παρά το κόστος της αναδιάρθρωσης, το στούντιο τα πήγε κατά το 2014, καταγράφοντας κέρδη 1,3 δισ. δολαρίων.

NBCUNIVERSAL

Το στούντιο είχε την καλύτερη χρονιά του, παρότι ο τζίρος υποχώρησε κατά 8%. Αυτή ήταν μία πολύ καλή χρονιά για την Πρόεδρο της Universal Pictures, την Ντόνα Λάνγκλεϊ χάρη στις επιλογές της, στις οποίες περιλαμβάνονται οι 50 αποχρώσεις του γκρι, το Furious 7, τα Minions, το Jurassic World, το Pitch Perfect 2 και το Ted 2. Ο αναλυτής Matthew Harrigan πιστεύει ότι η Universal Pictures αξίζει τουλάχιστον 10,5 δισ. δολάρια από μόνη της.

SONY

Το χακάρισμα που προέρχεται από την ταινία The Interview μείωσε τα κέρδη της Sony για το 2014 κατά περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια και είχε επίσης ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, τα οποία δόθηκαν τελικά στη δημοσιότητα στις 16 Μαρτίου. Στο σύνολο λοιπόν της χρονιάς, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 66% στα 522 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο τζίρος κατά 2% στα 8,06 δισ. δολάρια. Η αναδιάρθρωση της εταιρείας εξοικονόμησε 130 εκατομμύρια, ενώ απογοήτευσε ο The Amazing Spider-Man 2.

PARAMOUNT

Τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 219 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος αναζητά αντικαταστάτη του Adam Goodman στον τομέα των ταινιών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.