Στα νιάτα τους, όταν περιλαμβάνονταν αμφότεροι στην dream team της δράσης, ήταν όνειρο πολλών να τους δουν να πρωταγωνιστούν μαζί σε μια ταινία.

Τα χρόνια πέρασαν και η επιθυμία των κινηματογραφόφιλων έγινε πραγματικότητα. Και ξανάγινε. Και πάλι!

Με ρυτίδες τώρα στα πρόσωπά τους, οι δύο μύθοι των ταινιών δράσης έχουν μετρήσει μια σειρά από συνεργασίες και το Netflix είναι ξανά εδώ να τις επαναφέρει στη μνήμη μας.

Πρώτα ήρθαν το 2010 οι «Αναλώσιμοι», όπου ο Σλάι μάζεψε όλη την ελίτ, παλιά και καινούρια, των ηρώων δράσης, μην παραλείποντας φυσικά και τον πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια.

Δύο χρόνια μετά κατέφτασαν οι δεύτεροι «Αναλώσιμοι» (2012), όπου η ομάδα ξανασμίγει σπάζοντας τα ταμεία. Σταλόνε και Σβαρτζενέγκερ ξανά μαζί.

Το είδος πάντως της ταινίας που έφερε πραγματικά κοντά τους δύο σταρ μπήκε σφήνα στο franchise. Ήταν το 2013 όταν κατέφτασε το «Σχέδιο απόδρασης», η ταινία του Χάφστρομ που μας χάρισε το είδος της συνεργασίας που λαχταρούσαμε από τους δυο τους.

Σλάι και Άρνι προσπαθούν να αποδράσουν από μια φυλακή και η συνάντησή τους δεν ήταν μάλιστα η έκρηξη αδρεναλίνης που περίμεναν κάποιοι. Μακριά από το παρελθόν τους ως action stars, οι δύο ηθοποιοί παίζουν σε μια παλιομοδίτικης μεν αισθητικής περιπέτεια, που δικαιολογεί ωστόσο τον ενθουσιασμό να τους βλέπεις μαζί στην οθόνη.

Την επόμενη χρονιά ήρθαν και οι «Αναλώσιμοι 3» (2014) για να συμπληρωθεί το καρέ. Όλες τους είναι διαθέσιμες στο Netflix…