Αφού άλλαξε την πορεία του Netflix, ο πολυβραβευμένος μεξικανός σκηνοθέτης λέει «ναι» στη streaming πλατφόρμα Apple TV+, αποτελώντας την πλέον πολύκροτη μεταγραφή του νέου χώρου.

Αλλά και μια εμφατική νίκη στον πόλεμο που μαίνεται στο περιθώριο.

Το «Ρόμα» του Κουαρόν ήταν η πρώτη ταινία του Netflix που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, βγήκε στις αίθουσες και σάρωσε στα Όσκαρ (πήρε 3), προκαλώντας τριγμούς στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η Apple καπάρωσε τώρα ένα από τα πιο καυτά ονόματα της έβδομης τέχνης, ο οποίος θα φτιάξει ταινίες και σειρές (μέσω της εταιρίας παραγωγής του Esperanto Filmoj) για το κανάλι του τεχνολογικού κολοσσού που εγκαινιάζεται την 1η Νοεμβρίου.

Το ποσό της χρυσής και πολυετούς συμφωνίας δεν έγινε γνωστό, είναι σίγουρο όμως πως θα προκαλέσει ίλιγγο στο άκουσμά του και μόνο! Το Apple TV+ κατεβαίνει δυνατά, έχοντας αρπάξει την Όπρα Γουίνφρεϊ και μια καλή λίστα μεγάλων ονομάτων.

Μένει να δούμε τι θα ανακοινώσει η Disney, που κατεβαίνει στην επικράτεια του streaming στις 16 Νοεμβρίου, και πώς θα απαντήσουν Netflix και Amazon. Η WarnerMedia πάντως, που κατεβαίνει κι αυτή στις online πλατφόρμες περιεχομένου, πρόλαβε και έκλεψε τον Τζ. Τζ. Άμπραμς…