Τρία χρόνια μετά την περιπέτεια των 33 Χιλιανών ανθρακωρύχων που συγκλόνισαν τον πλανήτη όταν έμειναν παγιδευμένοι για 69 ολόκληρες ημέρες 700 μέτρα κάτω από τη Γη, η ταινία που θα αφηγηθεί την ιστορία τους παίρνει σάρκα και οστά με πρωταγωνίστρια τους Jennifer Lopez και Antonio Banderas.

Η ανακοίνωση για την έναρξη των γυρισμάτων του «The 33», όπως θα ονομάζεται το φιλμ, έγινε στις Κάννες κατά τη διάρκεια του 66ου Φεστιβάλ από τον παραγωγό του Mike Medavoy ο οποίος δήλωσε πως στην ταινία θα πρωταγωνιστεί και ο Martin Sheen.

Ο Antonio Banderas θα παίξει τον Μάριο Σεπούλβεδα, τον δεύτερο ανθρακωρύχο που ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια του ορυχείου, ο οποίος στη συνέχεια έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα, χάρη στην περίεργη προφορά του και το εκδηλωτικό ταμπεραμέντο κερδίζοντας τον χαρακτηρισμό «Σούπερ Μάριο».

Ο Martin Sheen θα υποδυθεί τον πατέρα ενός ανθρακωρύχου, ενώ ο Rodrigo Santoro θα υποδυθεί έναν από τους ανθρακωρύχους.

Η Lopez δήλωσε μέσω του ατζέντη της ότι όταν ενημερώθηκε είπε «Ευχαριστώ Θεέ μου είμαι πραγματικά πολύ τυχερή» ενώ δεν είναι ξεκάθαρο ποιο ρόλο θα κληθεί να παίξει η τραγουδίστρια.