Οι σκληροπυρηνικοί λάτρεις του «Πολέμου των Άστρων» εννοείται ότι έχουν ονειρευτεί τη ζωή του Skywalker και την οδύσσειά του από τους ανεμοδαρμένους αμμόλοφους του Tatooine μέχρι το Death Star!

Και βέβαια το παντελόνι του ήρωα σε βάζει κατευθείαν στην καρδιά του χαρακτήρα. Ή αυτό τουλάχιστον σκέφτηκε ανώνυμος πλειοδότης που «έσκασε» 28.000 ευρώ (36.000 δολάρια) για το παντελόνι του Mark Hamill από την πρώτη ταινία του franchise, που βγήκε πρόσφατα σε δημοπρασία από τον οίκο Nate D. Sanders.

Κι αν αναρωτιέστε τι σόι παντελόνι αξίζει τόσα λεφτά, μιλάμε για το βαμβακερό παντελόνι της Levi’s «στα χρώματα της άμμου» που φορούσε ο Skywalker στο μεγαλύτερο μέρος της θρυλικής ταινίας.

Το συγκεκριμένο παντελόνι μάλιστα είχε υποστεί τροποποίηση από λονδρέζικο οίκο μόδας και έφερε την ετικέτα «10490 Luke / Star Wars». Όσο δηλαδή κι αν μοιάζει με κοινό παντελόνι, είχε περάσει τη δική του περιπέτεια!

Η δημοπρασία ξεκίνησε μάλιστα από τις 2.500 δολάρια, ενώ η τελική του τιμή φαντάζει καθαρή ευκαιρία, καθώς ο οίκος δημοπρασιών είχε εκτιμήσει ότι το παντελόνι θα έπιανε από 70.000-100.000 δολάρια.

Στην ίδια μάλιστα δημοπρασία πουλήθηκε άλλο ένα παντελόνι της Levi’s, αυτό που φορούσε ο Heath Ledger στο φιλμ «Brokeback Mountain», το οποίο έπιασε μόλις… 21.013 δολάρια!

Για όσους ωστόσο ψάχνουν το περίφημο παντελόνι του Luke Skywalker, στην επίσημη ιστοσελίδα της Levi’s μαθαίνουμε ότι ένα ολοκαίνουριο παντελόνι σαν αυτό της ταινίας είναι διαθέσιμο με… 78 δολάρια.