Από μια τελετή Όσκαρ δεν θα μπορούσε να λείπει και λίγη λάμψη από το Λευκό Οίκο και συγκεκριμένα από την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα.

Η Μισέλ εμφανίστηκε σε βιντεο-οθόνη για να ανακοινώσει το νικητή στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας.

«Καλωσήρθατε στον Λευκό Οίκο», είπε η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα από την προεδρική κατοικία, φορώντας ένα εντυπωσιακό ασημί φόρεμα, μετά τη σύντομη εισαγωγή του Τζακ Νίκολσον, ο οποίος βρισκόταν στη σκηνή του Kodak Theater.

Η Μισέλ Ομπάμα έκανε λόγο για ταινίες που «ανυψώνουν το πνεύμα και διευρύνουν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε», προτού συγχαρεί όλους του υποψήφιους.

«Οι εννιά αυτές ταινίες μας ταξίδεψαν στο παρελθόν και σε όλον τον κόσμο, μας έκαναν να γελάσουμε, να κλάψουμε, να γραπωθούμε από τις πολυθρόνες μας. Μας έμαθαν πως η αγάπη μπορεί να θριαμβεύσει και να αλλάξει με καταπληκτικό τρόπο τη ζωή μας. Μας θύμισαν πως μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, αν πολεμήσουμε και αν βρούμε το θάρρος να πιστέψουμε στους εαυτούς μας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Ομπάμα.

Η Μισέλ Ομπάμα τόνισε τη σημασία της τέχνης στην εκπαίδευση των νέων «για να διευρύνουν την φαντασία τους, να ονειρεύονται ακόμα περισσότερο και να προσπαθούν για να φτάσουν τα όνειρά τους».

Αμέσως μετά άνοιξε τον φάκελο και ανακοίνωσε πως το βραβείο, το σημαντικότερο της βραδιάς, απονέμεται στην ταινία «Argo» του Μπεν Άφλεκ. Λίγα λεπτά αργότερα έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter πως η εμπειρία της ήταν καταπληκτική και συνεχάρη τους συντελεστές της ταινίας.

Ο Μπεν Αφλεκ σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της ταινίας δήλωσε ότι «συγκλονίστηκε» όταν είδε την Πρώτη Κυρία να ανακοινώνει τη νίκη του. «Όλα αυτά με συγκλόνισαν, ήταν μια τεράστια τιμή για μένα, ήταν τέλεια», τόνισε.