Για έναν λάτρη των κόμικς, μία πολύ ευχάριστη στιγμή είναι η αναγγελία της κινηματογραφικής μεταφοράς αγαπημένου του κόμικ. Αντιθέτως, μια πολύ εκνευριστική στιγμή είναι όταν μαθαίνει τελικά, ότι η ταινία δεν θα γυριστεί ποτέ. Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θέλουν να φτιάξουν ταινίες με θέμα τους υπερήρωες των κόμικς, όμως το όνειρό τους συναντά κάθε είδους εμπόδια και, τελικά, παραμένει όνειρο.
Έτσι, έχουν διαψευστεί οι πληροφορίες (και οι ελπίδες…) για ταινίες με τους ακόλουθους ήρωες κόμικς:

Green Arrow

Το σενάριο της ταινίας που δεν γυρίστηκε ποτέ είχε γραφτεί από τον σεναριογράφο του Btaman Begins και αυτό, από μόνο του ήταν πολλά υποσχόμενο. Ωστόσο, οι παραγωγοί δεν πείστηκαν για τις πιθανότητες επιτυχίας που θα είχε ένα εγχείρημα σαν αυτό και έτσι το project παρέμεινε στα χαρτιά. Για την ιστορία, ο Green Arrow θα παρουσιαζόταν φυλακισμένος στο Αλκατράζ και θα προσπαθούσε να δραπαετέυει με τη βοήθεια διαφόρων χαρακτήρων της DC.

Lobo

Οι φήμες για μία ταινία με ήρωα τον Lobo ακούγονται από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Και παραμένουν φήμες εδώ και σχεδόν 25 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον αυτή η ταινία είναι καταδικασμένη να μην γυριστεί ποτέ.

Magneto

Οι ελπίδες για μία ταινία με πρωταγωνιστή τον Magneto αναπτερώθηκαν μετά την παραγωγή της ταινίας Wolverine. Η ιδέα θα ήταν να κυνηγά ο Magneto τους Ναζί, όμως, αν και δεν ακούγεται κακό ως concept, οι παραγωγοί δεν δελεάστηκαν επαρκώς, και η ταινία δεν αναμένεται να γυριστεί, τουλάχιστον άμεσα.

Spiderman 4

Ο Sam Raimi είχε δηλώσει ότι ήθελε πολύ να γυρίσει το Spiderman 4, ίσως και για να εξιλεωθεί για την «πατάτα» του Spiderman 3. Ωστόσο, η περυσινή επιτυχία της καλής ταινίας The Amazing Spiderman, μάλλον βάζει «στον πάγο» το πλάνο για μια κινηματογραφική αναμέτρηση του Spiderman με τον Carnage.

Justice League

Το απόλυτο απωθημένο πολλών λάτρεων των κόμικς, με πρωταγωνιστές όλους τους αγαπημένους υπερήρωες. Αυτή η ταινία που τόσοι θα ήθελαν πολύ να δουν, μάλλον δεν θα γυριστεί ποτέ, καθώς οι παραγωγοί εκτιμούν ότι η χρονική διάρκεια μίας ταινίας είναι πολύ μικρή για να «χωρέσει» τόσους ήρωες, ακόμη και αν δικαιολογείται πλήρως η παρουσία τους στην πλοκή.