Το κόκκινο χαλί στρώθηκε, οι προβολείς άναψαν, οι διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ φόρεσαν τα καλά τους κι όλα είναι έτοιμα για τη λαμπερή βραδιά της απονομής των 84ων βραβείων Όσκαρ.

Η τελετή απονομής αναμένεται να αρχίσει στις 3:30 τα ξημερώματα στο Kodak Theater του Λος Αντζελες. Για άλλη μια φορά παρουσιαστής των φετινών βραβείων θα είναι ο κωμικός Μπίλι Κρίσταλ, ο οποίος έχει παρουσιάσει τα Όσκαρ οκτώ φορές, με τελευταία, το 2004. Ο Μπίλι Κρίσταλ επελέγη για την παρουσίαση της βραδιάς καθώς θεωρείται ως εγγύηση ότι θα προσφέρει γέλιο όχι μόνο στους παρευρισκόμενους αλλά και τους τηλεθεατές που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 40 εκατομμύρια. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν οι εκπλήξεις να έρθουν από την ίδια την απονομή των βραβείων.

Πολλοί είναι οι αστέρες που αναμένεται να παρελάσουν από τη σκηνή του θεάτρου για να απονείμουν τα βραβεία στους νικητές. Aνάμεσα τους οι Τομ Χανκς, Χάλι Μπέρι, Τομ Κρούζ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Πενέλοπε Κρουζ, Κάμερον Ντιάζ, Αντζελίνα Τζολί, Τζένιφερ Λόπεζ, Κρις Ροκ και Μπεν Στίλερ.