Γαλλία, 1562. Ο πόλεμος ανάμεσα σε Καθολικούς και Προτεστάντες μαίνεται υπό συνθήκες δολοπλοκιών και διαρκώς μεταβαλλόμενων συμμαχιών. Η Μαρί ντε Μεζιέρ (Μελανί Τιερί), μια όμορφη νεαρή γυναίκα αριστοκρατικής καταγωγής και ο Ανρί ντε Γκίζ (Γκασπάρ Ουλιέ), ένας από τους πιο ατρόμητους ήρωες του βασιλείου, είναι ερωτευμένοι, αλλά ο πατέρας της Μαρί την έχει ήδη λογοδόσει με τον Πρίγκιπα του Μονπενσιέ (Γκρεγκουάρ Λεπρίνς-Ρινγκέ).
Στην ταινία πρωταγωνιστούν ορισμένοι από τους ανερχόμενους αστέρες του Γαλλικού κινηματογράφου: ο Γκασπάρ Ουλιέ («Hannibal Rising»), ο Γκρεγκουάρ Λεπρίνς-Ρινγκέ («Love Songs») και ο Ραφαέλ Περσονάζ («Blame It On Fidel») είναι οι τρεις αντίπαλοι που μάχονται για την καρδιά της Πριγκίπισσας, την οποία ενσαρκώνει η Μελανί Τιερί (Βραβείο Cesar 2010 Καλύτερης Ανερχόμενης Ηθοποιού).
Μετά από 20 κινηματογραφικές ταινίες στην 35ετή καριέρα του, με διεθνή βραβεία κοινού και κριτικών σε όλο τον κόσμο (Κάννες, Βερολίνο, BAFTA, Cesar, υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα κλπ.), ο σκηνοθέτης Μπερτράν Ταβερνιέ επιστρέφει με την ταινία, «The Princess of Montpensier», μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος «Madame de la Fayette».

Δείτε το trailer:

Σκηνοθεσία: Μπερτράν Ταβερνιέ
Πρωταγωνιστούν: Μελανί Τιερί, Γκασπάρ Ουλιέ, Γκρεγκουάρ Λεπρίνς-Ρινγκέ, Ραφαέλ Περσονάζ

Στους κινηματογράφους από 7 Ιουλίου