Ταινίες όλων των ειδών και για όλα τα γούστα έρχονται αυτή την εβδομάδα στις σκοτεινές αίθουσες. Ωστόσο, ανάμεσα στις πέντε πρεμιέρες, ξεχωρίζουν δύο.

Το «Εγώ, Καπετάνιος» που ήταν υποψήφια και για το Όσκαρ «Ξενόγλωσσης ταινίας», αλλά έχασε το πολυπόθητο αγαλματίδιο από το αριστουργηματικό «Ζώνη Ενδιαφέροντος», είναι μια σύγχρονη οδύσσεια με πρωταγωνιστές δύο ανήλικα προσφυγόπουλα που περνούν τα πάνδεινα για να φτάσουν στην Ευρώπη. Και ο «Ματωμένος Δεσμός» που αφηγείται έναν διαφορετικό queer έρωτα με πρωταγωνίστριες την Κρίστεν Στιούαρτ και την ανερχόμενη Κέιτι Ο’Μπράιαν.

Εγώ, Καπετάνιος

Σκηνοθεσία: Ματέο Γκαρόνε
Πρωταγωνιστούν: Σϊντού Σαρ, Μουστφά Φολ
Διάρκεια: 121 λεπτά
Διανομή: Weird Wave

Η υπόθεση
Ο 16χρονος Σεϊντού και ο ξάδερφος του, ο Μούσα, ζουν φτωχικά σε ένα χωριό στη Σενεγάλη. Ονειρεύονται να ζήσουν στην Ευρώπη, εκεί που, όπως νομίζουν, όλα είναι δυνατά: ακόμα και μια μουσική καριέρα για το Σεϊντού.

Η ζωή τους δεν βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, και την φτώχεια τους αντισταθμίζει μια ενωμένη οικογένεια. Όμως η άγνοια κινδύνου και το εφηβικό τους όνειρο για μια λαμπερή ζωή σε μια εξιδανικευμένη Ευρώπη, είναι πιο δυνατά. Το ταξίδι τους αρχίζει με ελπίδα αλλά συνεχίζεται ως μια αδιανόητη οδύσσεια γεμάτη Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες, κατά την οποία χάνουν την ανθρώπινή υπόστασή τους. Στην πορεία θα την κερδίσουν και πάλι… Θα φτάσουν στον προορισμό τους;

Ματωμένος Δεσμός

Σκηνοθεσία: Ρόουζ Γκλας
Πρωταγωνιστούν: Κρίστεν Στιούαρτ, Κέιτι Ο’ Μπράιαν, Τζένα Μαλόουν, Ανα Μπαρίσνικοφ, Ντέιβ Φράνκο, Εντ Χάρις
Διάρκεια: 104 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
Η Λου, μία μοναχική μάνατζερ γυμναστηρίου, ερωτεύεται με πάθος την Τζάκι, μία φιλόδοξη μπόντι μπίλντερ που οδεύει προς το Βέγκας για να εκπληρώσει το όνειρο της. Ομως, αυτός ο έρωτας πυροδοτεί βία και οι δυο τους εγκλωβίζονται στον ιστό της βουτηγμένης στο έγκλημα οικογένειας της Λου.

Στο Ποταμόπλοιο

Σκηνοθεσία: Νικολά Φιλιμπέρ
Διάρκεια: 109 λεπτά
Διανομή: Cinobo

Η υπόθεση
Το Adamant είναι ένα ξεχωριστό κέντρο ημέρας. Μια πλωτή κατασκευή που βρίσκεται στον Σηκουάνα στην καρδιά του Παρισιού, καλωσορίζει ενήλικες που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, προσφέροντας το είδος φροντίδας που τους γειώνει στον χρόνο και τον χώρο και τους βοηθά να αναρρώσουν ή να αναπτερώσουν το ηθικό τους. Η ομάδα που το διευθύνει προσπαθεί να αντισταθεί στην υποβάθμιση και την απανθρωποποίηση της ψυχιατρικής όσο καλύτερα μπορεί.

Ένα για τον δρόμο

Σκηνοθεσία: Μάρκους Γκόλερ
Πρωταγωνιστούν: Φρέντερικ Λάου, Νόρα Τσίρνερ, Μπουράκ Γιγκίτ
Διάρκεια: 115 λεπτά
Διανομή: Filmtrade

Η υπόθεση
Ο Μαρκ μοιάζει να έχει τα πάντα υπό έλεγχο και να «σκοράρει» με επιτυχία τόσο στην επαγγελματική του ζωή, όσο και στις ξέφρενες νυχτερινές εξορμήσεις του στα μπαράκια του Βερολίνου. Παρόλα αυτά ο Μαρκ δεν παραδέχεται την εξάρτησή του από το αλκοόλ. Ένα βράδυ πέφτει σε μπλόκο και αλκοτέστ της αστυνομίας και χάνει το δίπλωμά του. Για να το ξανακερδίσει πρέπει να περάσει από μια σειρά ιατρικων και ψυχολογικών τεστ.

Άγρια Φύση

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Κόνολι
Πρωταγωνιστούν: Ερικ Μπάνα, Ανα Τορβ, Ντέμπορα-Λι Φέρνες, Ρόμπιν ΜακΛίβι
Διάρκεια: 112 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Πέντε γυναίκες συμμετέχουν σε ένα καταφύγιο πεζοπορίας αλλά μόνο τέσσερις βγαίνουν από την άλλη πλευρά. Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες Aaron Falk και Carmen Cooper κατευθύνονται στα βουνά ελπίζοντας να βρουν την αγνοουμένη ακόμη ζωντανή.