Το Παγκράτι, μία από τις πιο cool γειτονιές του κόσμου, είναι από τις περιοχές που πάντα θα αποτελεί καλή επιλογή για καφέ και ποτό με τους φίλους. Με επιλογές που, πια, αποτελούν διαχρονικές αξίες για την περιοχή, αλλά και πιο νέες αφίξεις που έχουν εναγκαλιστεί από το κοινό, δεν είναι να το σκέφτεστε και πολύ.

Πρόκειται για μια περιοχή- στέκι η ίδια θα έλεγε κανείς, που σίγουρα κερδίζει όσους την επιλέξουν για την έξοδό τους.

Frater & Soror

Στην πολυσύχναστη Πλατεία Προσκόπων, το all day bar- restaurant, με την επιμελώς ατημέλητη βιομηχανική όψη, δίνει έμφαση στο gin με επιλεγμένες ετικέτες και εναλλακτικές προτάσεις του κλασικού gin- tonic, ενώ οι εμπνευσμένες και comfort γεύσεις της κουζίνας αποτελούν και έναν από τους λόγους για να βρεθεί κανείς στο Παγκράτι.

Superfly

Από τα πιο ιδιαίτερα στέκια στo Παγκράτι, το Superfly βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από την Πλατεία Βαρνάβα και προσφέρει στους επισκέπτες του μία καλτ εμπειρία. Μπαίνοντας στο χώρο ο χρόνος γυρίζει πίσω φέρνοντας στο νου μνήμες από παιδικά πάρτι. Ένα αυθεντικό φλιπεράκι, ρετρό αντικείμενα και έπιπλα, αφίσες και παιχνίδια, κόμικ και περιοδικά που μας ταξιδεύουν στις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Όπως φαντάζεστε το σκηνικό πολύ χαλαρό για άραγμα με την παρέα, καφέδες και κους κους.

Petit Fleur

Από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα παριζιάνικου καφέ στην πόλη, με «παραρτήματα» σε διάφορες περιοχές όπως Κολωνάκι, Παγκράτι (Αμύντα 1), Χαλάνδρι, Κηφισιά. Με ατμόσφαιρα που μεταφέρει στη γαλλική πρωτεύουσα, σερβίρει ζεστή σοκολάτα που παράγεται την ώρα της παραγγελίας με ιεροτελεστική διαδικασία και εξαιρετικά γλυκά όπως λαχταριστό κέικ πραλίνα ή red velvet κ.α.

Ohh Boy

Το Ohh Boy, επί της Αρχελάου (νο32) ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού για το προσεγμένο και ιδιαίτερο concept του. Σε έναν χώρο που παραπέμπει σε νησί και μεγάλες τζαμαρίες που επιτρέπουν στο φως του ήλιου να το φωτίζει άπλετα, σερβίρει ποιοτικό καφέ με γάλα της επιλογής σας, σπιτικά γλυκά σε γενναίες μερίδες αλλά και αλμυρές γευστικές προτάσεις, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε και take away. Στα συν οι vegan επιλογές.