Η νέα σειρά που έφτασε στο Netflix, το Beef του στούντιο Α24, με πρωταγωνιστικό δίδυμο τους Steven Yeun και Ali Wong καταφέρνει να ξεχωρίσει. Ο Danny, ένας βιοπαλαιστής εργολάβος που ζει με τον αδερφό του προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και να ανελιχθεί οικονομικά. Η Amy, είναι ήδη μια επιτυχημένη επιχειρηματίας που προσπαθεί να πουλήσει την επιχείρησή της ώστε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.

Όλα θα έρθουν πάνω κάτω όταν ο δρόμος των δύο αγνώστων διασταυρωθούν φυσικά όχι με τον καλύτερο τρόπο.

Ένα κορναρισμα από την Amy θα ωθήσει τον Danny σε ένα ανεξέλεγκτο ξέσπασμα που θα οδηγήσει σε ένα κυνήγι που κανείς δεν μπορεί να περιμένει. Οι δυο τους ξεκινούν μια κόντρα και συνεχώς προσπαθούν να την «φέρουν» ο ένας στον άλλον με τον χειρότερο τρόπο. Όλο αυτό όμως κάπου ξεφεύγει καθώς καταλήγει σε μια ανεξήγητη εμμονή που φέρνει θύματα και μια ανατρεπτική περιπέτεια.

Spoilers του lordoftheseries.gr

Ξεκινώντας το Beef σίγουρα δεν περίμενα την εξέλιξη που πήρε η σειρά. Περίμενα μια μαύρη κωμωδία αλλά φυσικά δεν υπολόγιζα ότι το A24 δεν θα στεκόταν απλά εκεί. Η σειρά δεν διστάζει να γίνει γραφική και αρκετά βίαιη σε κάποια σημεία τόσο που μπορεί να ξαφνιάσει έναν ανυποψίαστο θεατή. Ήταν μια πινελιά που με έπιασε απροετοίμαστο και προσωπικά το εκτιμώ. Ο Danny και η Amy είναι δύο χαρακτήρες από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους παρόλα αυτά η χημεία τους αλλά και η κόντρα τους είναι τόσο τρελή που φωτίζουν τον καθένα προσωπικά. Η σειρά όμως δεν μένει σε αυτήν την κόντρα μόνο αντιθέτως το σενάριο παρουσιάζει την ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων της και μας δίνει και μια αρκετά καλή ιστορία με τους δευτερεύοντες χαρακτήρες που πλαισιώνουν υπέροχα το κεντρικό δίδυμο. Μέσα στον σουρεαλισμό και την παράνοια που επικρατεί έχουμε δύο φοβερές ερμηνείες.

Ο Steven Yeun, αγαπημένος μου από το The Walking Dead αλλά και από την καριέρα που έχτισε μετά από αυτό, έχει εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό ηθοποιό που απογειώνει όποιον ρόλο και αν τον έχω δει. Το Beef δεν είναι εξαίρεση καθώς ως Danny κάνει φοβερή δουλειά. Την Ali Wong από την άλλη την έχω παρακολουθήσει μόνο σε κάποια stand up που έκανε οπότε ήμουν σίγουρος πως μπορούσε να αποδώσει φοβερά το κωμικό κομμάτι έτσι έμεινα έκπληκτος όταν είδα πως απέδωσε εξίσου καλά και τις δραματικές στιγμές του χαρακτήρα της. Πολλά έχουν γραφτεί ήδη για το Beef μερικοί το αποκαλούν μία από τις καλύτερες σειρές του 2023 μέχρι στιγμής, εγώ μπορώ με ευκολία να πω πως σίγουρα είναι μια πραγματικά ιδιαίτερη σειρά. Μπορώ να πω πως έχουμε δει αρκετές σειρές να μεταφέρουν μια ιστορία enemies to lovers ή frenemies να εξελίσσεται αλλά στην περίπτωση του Beef δεν ακολουθούνται τα στερεοτυπικά κλισέ που θα περίμενε κανείς. Αντιθέτως το σενάριο καταφέρνει να δώσει μια πιο ανθρώπινη διάσταση στην παράνοια που επικρατεί και να περάσει τα δικά του μυνήματα.

Το ύφος της είναι αρκετά προσεγμένο και όλο το δράμα αλλά και το black humor που το τυλίγει δίνει στον θεατή κάτι πολύ ξεχωριστό από δημιουργική άποψη.Τέλος αλλά σημαντικό ένα ακόμη δυνατό χαρτί της σειράς είναι η μουσική της επένδυση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και δίνει μια απρόσμενη νότα στα επεισόδια. Σίγουρα αν κοιτάξουμε να βρούμε μια αρκετά ποιοτική σειρά του Netflix τελευταία ίσως δεν τα καταφέρουμε. Το Beef λοιπόν έρχεται να το ξελασπωσει και να μας δώσει ίσως μια από τις πιο δημιουργι-κές σειρές της χρονιάς!

Το τέλος της σεζόν θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως τέλος για την σειρά καθώς εμένα δεν θα με πείρα-ζε αν η σειρά σταματούσε εδώ. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έβλεπα εξίσου ευχάριστα μια πιθανή συνέχεια.