Η ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ, της νέας σειράς του Netflix για γερά στομάχια, έκανε το ντεμπούτο της στην πρώτη θέση με 196 εκατομμύρια ώρες προβολής στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming. Μάλιστα, πρόκειται για τη δεύτερη εξιστόρηση της ζωής και των εγκλημάτων του κατά συρροή δολοφόνου που κυκλοφορεί μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια και την τρίτη εκδοχή της ιστορίας του τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Το 2017, ο Ross Lynch πρωταγωνίστησε στον ομώνυμο ρόλο My Friend Dahmer- πριν από 20 χρόνια, ενώ ο Jeremy Renner τον είχε υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη. Στο Monster, η ιστορία του Ντάμερ «ζωντανεύει» και πάλι με τη μορφή μιας σειράς λίγων επεισοδίων στο Netflix που δημιούργησαν ο Ράιαν Μέρφι και ο Ίαν Μπρέναν, με πρωταγωνιστή τον Έβαν Πίτερς.

Η εν λόγω σειρά, λοιπόν, κατάφερε μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες προβολής της να αναρριχηθεί στο Top 10 της κατάταξης του Netflix, καταλαμβάνοντας την 1η θέση με 196,2 εκατομμύρια ώρες προβολών μετά την πρεμιέρα της στις 21 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της περιόδου 19 Σεπτεμβρίου- 25 Σεπτεμβρίου, η περιορισμένης διάρκειας σειρά 10 επεισοδίων έριξε την 5η σεζόν του «Cobra Kai» από το βάθρο της και έπεσε στην τρίτη θέση, σύμφωνα με το Variety.

Η 2η σεζόν του «Fate: The Winx Saga» παρέμεινε στο Νο. 2 για δεύτερη εβδομάδα. Το δεύτερο μέρος της σειράς φαντασίας, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα streaming στις 16 Σεπτεμβρίου, συγκέντρωσε σχεδόν 61 εκατομμύρια ώρες προβολών την πρώτη πλήρη εβδομάδα διάθεσής του. Η πρώτη σεζόν της σειράς εμφανίστηκε επίσης στο Νο. 5, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της τον Ιανουάριο του 2021, λαμβάνοντας 20,3 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης κατά τη διάρκεια του μετρούμενου χρονικού διαστήματος.

«Monster»: Η σειρά φαινόμενο για γερά στομάχια που προκάλεσε αντιδράσεις

Τζέφρι Ντάμερ Netflix

Το «Monster», σύμφωνα με το therichest.com, έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές του streamer από την πρώτη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του στις 23 Σεπτεμβρίου και η κριτική για τη σειρά έχει αυξηθεί τόσο γρήγορα όσο και η δημοτικότητά της.

Οι επικριτές αμφισβήτησαν την ανάγκη να επανεξεταστεί η ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου που στόχευε νεαρούς άνδρες που ήταν κυρίως σκουρόχρωμοι, ενώ μεγάλο μέρος της συζήτησης έχει επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο ο συστημικός ρατσισμός επέτρεψε στον Ντάμερ να συνεχίσει να σκοτώνει άνδρες.

Ορισμένα μέλη των οικογενειών των θυμάτων του Ντάμερ έχουν, επίσης, μιλήσει κατά της σειράς, λέγοντας ότι τους έχει προκαλέσει εκ νέου τραυματισμό, ενώ η σειρά δέχτηκε, επίσης, πυρά αφού το Netflix την χαρακτήρισε ως περιεχόμενο «LGBTQ».

Η ανάκριση που οδήγησε στην ομολογία του Ντάμερ διήρκεσε 60 ολόκληρες ώρες

Αυτό που ίσως δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό από τη σειρά, σημειώνει το therichest.com, είναι ότι η ανάκριση που οδήγησε στην ομολογία του Ντάμερ διήρκεσε 60 ολόκληρες ώρες. Οι ντετέκτιβ που παρουσιάζονται στην εκπομπή, ο ντετέκτιβ Patrick Kennedy και ο ντετέκτιβ Dennis Murphy, ήταν πραγματικοί, αλλά κάποιοι από τους συγκεκριμένους διαλόγους έγιναν για την εκπομπή αφού η έκθεση δεν είναι ακριβές αντίγραφο.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ενώ η σειρά πλαισιώνει την αρχική ανάκριση ως την πηγή των (περισσότερων) πληροφοριών που δίνονται για την πρώιμη ζωή του Ντάμερ, υπάρχουν, επίσης, λεπτομέρειες από μεταγενέστερες συνεντεύξεις σε δημοσιεύματα όπως το MSNBC και το Inside Edition που επηρεάζουν την ιστορία που αφηγείται εδώ.