Ο Jeffrey Dahmer ήταν ένας από τους πιο διαβόητους και παραγωγικούς δολοφόνους στην ιστορία των ΗΠΑ. Ένας διοπτροφόρος αλκοολικός από το Μιλγουόκι, ο Ντάμερ δολοφόνησε δεκαεπτά άνδρες και αγόρια μεταξύ 1978 και 1991. Και δεν σκότωνε μόνο τα θύματά του: τα κακοποιούσε ενώ ήταν ζωντανοί όσο και νεκροί, τους διαμέλιζε και έριχνε τα κομμάτια σε γιγαντιαίες δεξαμενές οξέος, αφήνοντας και κάποια κομμάτια είτε για βρώση, είτε ως τρόπαια. Εύλογα λοιπόν, κέρδισε το προσωνύμιο “Milwaukee Monster”. Τώρα, το Netflix αποτύπωσε τη ζωή και τη δράση αυτού του serial killer σε μια μίνι σειρά 10 μονόωρων επεισοδίων με τίτλο Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Ακολουθεί το review της σειράς από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Η αποτύπωση της ζωής και των εγκλημάτων του Dahmer στη συγκεκριμένη τηλεοπτική μεταφορά, πλαισιώνεται από ανθρωπιά, καθώς βλέπουμε τη προοπτική όχι μόνο του serial killer αλλά και των θυμάτων του και των οικείων του. Η σειρά αποτελεί δημιούργημα του Ryan Murphy και συνδυάζει πόνο, τρόμο και βασανιστήρια, κατάλληλη αποκλειστικά για ενηλίκους με γερά στομάχια.

Η σειρά είναι καλή. Όχι σε ηθικό επίπεδο, αλλά σε τεχνικό με δυνατές ερμηνείες και προσεγμένα οπτικά. Στον ομότιτλο ρόλο συναντάμε τον μακροχρόνιο συνεργάτη του Murphy, Evan Peters – με μια εκπληκτική ομοιότητα- ως ένα είδος απειλητικού Android, κάποιος χωρίς πραγματική ανθρωπιά, λόγω των συναισθηματικών και ψυχικών τραυμάτων του. Μιλάει σαν να προβάρει στον καθρέφτη, ψυχρά και ανέκφραστα. Αλλά όταν οι πραγματικές του φαντασιώσεις έρχονται στο προσκήνιο, ο Peters τις εκφράζει κάπου ανάμεσα στον ενθουσιασμό και την απογοήτευση. Σε αντίθεση με την ακατέργαστη ανθρωπιά των θυμάτων του, το αποτέλεσμα γίνεται αμέσως ενοχλητικό και άβολο μετά από αυτό, λόγω των επακόλουθων.

Σαφώς, δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία δραματοποίηση serial killers (Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile) με γνωστούς ηθοποιούς. Εκτός της προσέγγισης των θυμάτων, αναμφίβολα και οι αστοχίες της αστυνομίας θα σας εκνευρίσουν, εξηγώντας πιθανώς, πώς τη γλύτωσε τόσα χρόνια. Το είδος του True Crime ιστοριών εξάλλου, κατά ειρωνικό και μακάβριο τρόπο χαίρει μεγάλης δημοφιλίας πλέον.

Το Monster: The Jeffrey Dahmer Story δεν είναι μια σειρά για όλους. Οι αντοχές σας θα δοκιμαστούν κατά τη παρακολούθηση αυτής της σειράς.

Η επιτυχία της σειράς στο ελληνικό Netflix (top10 δημοφιλίας) αποδεικνύει τη νοσηρή γοητεία που φαίνεται να έχουν οι σύγχρονοι θεατές με τις σειρές αληθινού εγκλήματος.