Οι λάτρεις του Sesamy Street, μιας από τις μακροβιότερες σειρές για την προσχολική ηλικία, ήρθαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη είδηση καθώς το HBO Max, αποφάσισε να καταργήσει από την πλατφόρμα του σχεδόν 200 επεισόδια της σειράς χωρίς ξεκάθαρο λόγο.

Η κίνηση αυτή, ενδεχομένως να οφείλεται στη νέα στρατηγική που αποφάσισε να ακολουθήσει η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία της HBO Max, Warner Bros.

Από την περασμένη Παρασκευή, η πλατφόρμα παρουσίασε συνολικά 456 επεισόδια του «Sesame Street», με μια επιλογή από τις σεζόν 1, 5 και 7 και την πλήρη σύνθεση από τις πιο πρόσφατες σεζόν 39-52.

Από αυτά τα επεισόδια του Sesamy Street, όπως αναφέρει το nypost.com μόνο μόνο 29 είναι από τις πρώτες σεζόν της σειράς. Πριν προβεί σε αυτήν την κίνηση η πλατφόρμα, το κοινό είχε στη διάθεσή του περίπου 650 επεισόδια. Eκπρόσωπος του HBO Max μοιράστηκε μια δήλωση με το Fox News Digital το Σάββατο σχετικά με τις περικοπές στα επεισόδια του Sesame Street.

«Το Sesame Street είναι και ήταν πάντα σημαντικό μέρος της τηλεοπτικής κουλτούρας και κορωνίδα της προσφοράς μας για την προσχολική ηλικία. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να φέρνουμε το Sesame Street στα σπίτια των οικογενειών, συμπεριλαμβανομένης της νεότερης σεζόν που θα κάνει πρεμιέρα αυτό το φθινόπωρο και των σχεδόν 400 επεισοδίων από τις πιο πρόσφατες και ιστορικές σεζόν που παραμένουν στο Cartoonito στο HBO Max» ανέφερε στη δήλωσή του.

Το HBO και το «Sesame Street» ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2015, με την πλατφόρμα να έχει το δικαίωμα να προβάλλει πρώτη τα καινούρια επεισόδια προτού αυτά προβληθούν στο «μακροχρόνιο σπίτι» της σειράς, το PBS. Η παρούσα συμφωνία ισχύει μέχρι και το 2025.

Το «σβήσιμο» των επεισοδίων και η ανακοίνωση του HBO ανέφερε επίσης πως τουλάχιστον 36 επιπλέον εκπομπές θα καταργηθούν από την πλατφόρμα αυτή την εβδομάδα, ανάμεσα τους 20 πρωτότυπες εκπομπές του HBO, καθώς και τα «Generation», «Infinity Train» αλλά και οι οκτώ ταινίες «Harry Potter».

Η Warner Bros. Discovery αποκάλυψε ότι η κατάργηση των εκπομπών οφείλεται στο νέο συμβόλαιο το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ με το Discovery+.

«Καθώς εργαζόμαστε για να συγκεντρώσουμε τους καταλόγους περιεχομένου μας σε μια πλατφόρμα, θα κάνουμε αλλαγές στην προσφορά περιεχομένου που είναι διαθέσιμη τόσο στο HBO Max όσο και στο Discovery+. Αυτό θα περιλαμβάνει την αφαίρεση ορισμένου περιεχομένου και από τις δύο πλατφόρμες» ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.