Έχει φτάσει εκείνος ο καιρός που οι εξωτερικοί χώροι γενικότερα έχουν την τιμητική τους. Προτιμήστε, λοιπόν, στέκια με ταράτσες στο κέντρο της Αθήνας, τόσο για μια γευστική έξοδο όσο και για μια βραδινή βόλτα για κρασάκι και cocktails κάτω από τον έναστρο ουρανό της πόλης.

Manouka

Manouka

Με ατού του την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, το Manouka είναι από τα πιο χαλαρωτικά wine bars στο κέντρο, καθώς το βλέμμα χάνεται σε ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Βρίσκεται στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia και δίνει έμφαση σε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, οι οποίες συνδυάζονται άριστα με τις προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας παρασκευασμένες με πληθώρα ΠΟΠ προϊόντων από διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Με το που θα μπείτε στο χώρο του μεζεδοπωλείου Τα Καραμανλίδικα του Φάνη (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52), αυθόρμητα θα αισθανθείτε οικεία. Το μενού περιλαμβάνει αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές μαγειρικής και στοχεύει σε πιάτα που θα σας μυήσουν στη συγκεκριμένη κουζίνα.

Οι συνταγές με αυγά Χίου από κότες ελεύθερης βοσκής και σουτζούκι ή παστουρμά είναι νοστιμότατες, ενώ τα ντολμαδάκια, τα λουκάνικα και η ρώσικη σαλάτα είναι must. Η λίστα με ελληνικές μπύρες, κρασί και αποστάγματα είναι ικανοποιητική και απευθύνεται σε όλα τα γούστα. Καιρού επιτρέποντος προτιμήστε την ταράτσα του.

Retire

Το Ergon House μας έχει συνηθίσει μόνο σε πρωτότυπες ιδέες, όπως και αυτή που συναντάται στην ταράτσα του επί της Μητροπόλεως (νο 26- 28). Φωτάκια που δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, η Ακρόπολη σε gros plan και ένα μπαρ- καντίνα με ελάχιστες αλλά νόστιμες γευστικές προτάσεις και  σούπερ cocktails για τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά βράδια κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας. 

Monk Grapes & Spirits

Κατηφορίζοντας την Καραγεώργη Σερβίας, στο ήσυχο δρομάκι της Καρόρη (νο 4) θα συναντήσετε το Monk. Η κάβα του αριθμεί 160 και πλέον επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική) για όλους τους ουρανίσκους και κάθε στυλ, προσαρμοσμένη σε όλα τα budget.

Αυτό, ωστόσο, που το κάνει τόσο ιδιαίτερο είναι το roof garden του, το οποίο πιο ανανεωμένο από ποτέ σας υποδέχεται για τις καλοκαιρινές, βραδινές (και όχι μόνο) εξόδους σας για κρασάκι και cocktails με την παρέα.

Kuzina

Χώρος υψηλής αισθητικής στο Θησείο (Αδριανού 9) –με θέα στην Ακρόπολη και μπροστά ακριβώς από το ναό του Ηφαίστου– με ανάλογης ποιότητας φαγητό. Οι μοντέρνες ελληνικές, γευστικές προτάσεις έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε έναν κατάλογο που είναι εμπλουτισμένος με πιάτα παρασκευασμένα από τα πιο αγνά υλικά της χώρας, παρουσιασμένα με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τη δημιουργική ματιά του σεφ η ισορροπία μεταξύ παράδοσης και γαστρονομικής ευρηματικότητας επιτυγχάνεται αβίαστα στο μέγιστο βαθμό.