Στο Τορίνο θα γίνει στις 14 Μαΐου ο 66ος τελικός της Eurovision, από την οποία αποκλείστηκε η Ρωσία. «Η Ρωσία αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό της Eurovision, με απόφαση η οποία βασίσθηκε στις αρχές της EBU. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά ελήφθη με πλήρη ομοφωνία», δήλωσαν σήμερα οι εκτελεστικοί παραγωγοί της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai σε συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές.

«Στο Τορίνο όλα είναι έτοιμα, για την μεγάλη αυτή γιορτή. Συνολικά, έχουν διαπιστευθεί 500 δημοσιογράφοι, και άλλοι 1.000 θα παρακολουθήσουν την μεγάλη αυτή γιορτή, μέσω υπολογιστή», πρόσθεσαν οι υπεύθυνοι της Rai. Εξήγησαν ότι στις τρεις βραδιές του διαγωνισμού, το κύριο συνδετικό στοιχείο, το νήμα της όλης διοργάνωσης, θα είναι η ανάγκη υπερίσχυσης και υπεράσπισης της ειρήνης.

«Δεν είμαστε, φυσικά, μια πολιτικού χαρακτήρα διοργάνωση, αλλά βασιζόμαστε σε κάποιες σημαντικές οικουμενικές αξίες, υπερασπιζόμαστε την ανοχή και λέμε “όχι” στις διακρίσεις», υπογράμμισαν οι παραγωγοί της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

Όπως αποκάλυψαν η βραδιά του τελικού θα ξεκινήσει με ένα πολύ ισχυρό μουσικό μήνυμα, υπέρ της ειρήνης. Για να μπορέσει, επίσης, να κυλίσει η όλη αυτή διοργάνωση χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, κάθε ημέρα θα πραγματοποιούνται 1.200 διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό, ώστε να αποφευχθούν απρόοπτα και να μπορέσουν να τραγουδήσουν όλοι οι συμμετέχοντες ζωντανά από το Pala Olimpico του Τορίνο.