Δεν υπάρχει πιο χαλαρωτικό πράγμα από ένα ποτήρι καλό κρασί, το οποίο απολαμβάνετε παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Όταν δε αυτό συνδυάζεται με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ατμοσφαιρικούς χώρους -όπως και αυτούς που θα βρείτε στο κέντρο της Αθήνας– τότε η εμπειρία σίγουρα απογειώνεται.

By the glass

Στην εντυπωσιακή στοά Ράλλη (Γεωργίου Σουρή 3 & Φιλελλήνων), μια ανάσα από το Σύνταγμα, το By the glass είναι ένα wine bar μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, το οποίο στεγάζεται σε ένα χώρο- κόσμημα με ιστορία και ιδιαίτερο χρώμα. Σημείο αναφοράς για τον κόσμο του κρασιού, διαθέτει στην κάβα του περίπου 200 ετικέτες, που τιμούν τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ στο δυναμικό του συγκαταλέγεται και το μοναδικό dispenser διαχείρισης ανοιχτών φιαλών που διασφαλίζει ότι πάντοτε θα γευτείτε το κρασί σας στις πιο ιδανικές συνθήκες. Στα συν και οι γευστικές προτάσεις του μενού που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει λιγοστά τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Φωκίωνος.

Louis Bistrot

Ένα μπιστρό με γαλλική φινέτσα και αναγεννησιακή αισθητική, γαλλική κουζίνα και εξειδίκευση στο κρασί στην καρδιά της πόλης (Καλαμιώτου & Αθηναΐδος 3). Σε καθημερινή βάση σερβίρεται brunch και μεσημεριανό, ενώ οι γευστικές προτάσεις του συνοδεύονται ιδανικά από κρασί, για την επιλογή του οποίου θα σας βοηθήσει ο έμπειρος σομελιέ, ώστε να απογειώσετε με τον ιδανικότερο τρόπο τις γεύσεις των πιάτων σας. Η ενημερωμένη wine list αποτελείται από επιλεγμένες ετικέτες τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον διεθνή αμπελώνα.

Oinoscent

Με διττή λειτουργία, αυτή του wine bar και της κάβας, το Oinoscent (Βουλής 45-47) στη γειτονιά του Συντάγματος, διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες (περίπου 1.000) οι οποίες ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, με κάποιες από αυτές, να σερβίρονται και σε ποτήρι. Ενημερωμένη και εκλεκτή, επίσης, είναι και η κάρτα του φαγητού.

Manouka

Με ατού του την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, το Manouka (Ερμού 46) είναι από τα πιο χαλαρωτικά wine bars στο κέντρο, καθώς το βλέμμα χάνεται σε ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Βρίσκεται στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia και δίνει έμφαση σε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, οι οποίες συνδυάζονται άριστα με τις προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας παρασκευασμένες με πληθώρα ΠΟΠ προϊόντων από διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Brunello

Με αυθεντική ιταλική ατμόσφαιρα και φινετσάτο χώρο, το Brunello στο Κολωνάκι (Λουκιανού 21) οφείλει την ονομασία του σε ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά κρασιά, η οποία «προδίδει» και κατά κάποιο τρόπο την εμμονή του με το κρασί. Με ιταλικό ταμπεραμέντο και νόστιμες γευστικές προτάσεις, το all day wine- bistro αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα ποτήρι κρασί με τους φίλους ή τους συνεργάτες. Διαθέτει μια ενημερωμένη οινική λίστα με προτάσεις από τον ιταλικό αμπελώνα, οι οποίες συνοδεύονται ιδανικά από μερίδες τύπου tapas.