Για όλους εκείνους που θέλουν να αποφύγουν την διαδικασία τσικνίσμαπτος στο σπίτι και ό,τι αυτή συνεπάγεται (!) η καλύτερη επιλογή για την Τσικνοπέμπτη είναι οι ταβέρνες της πόλης που σερβίρουν το παϊδάκι το σωστό, κομμένο και ψημένο με αριστοτεχνία.

Το Ρεμούτσικο

Συγκαταλέγεται στις πιο κλασικές επιλογές στην πόλη για το, σωστά ψημένο, κρατσανιστό παϊδάκι του. Το Ρεμούτσικο είναι μια οικογενειακή ταβέρνα στoν Άγιο Δημήτριο (Αγ. Δημητρίου 120) που θα λατρέψετε τόσο για την φιλική ατμόσφαιρα, όσο και για τα νόστιμα πιάτα του, όπως οι ζεστές σούπες, το κοντοσούβλι, το χωριάτικο λουκάνικο, η σπιτική πίτα κ.α.

Καραβίτης

Καραβίτης

Στην Πλατεία Προσκόπων η ταβέρνα του Καραβίτη αποτελεί θρύλο για το Παγκράτι, αλλά και τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, από την δεκαετία του 1920. Η αίσθηση που δημιουργείται εδώ είναι ότι βρίσκεσαι σε κάποια παλιά γειτονιά της Αθήνας, με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να προσθέτουν μια πιο καλτ πινελιά στην ήδη νοσταλγική ατμόσφαιρα. Απλό, λιτό κι απέριττο το περιβάλλον στον Καραβίτη, με την έμφαση να δίνεται στην κουζίνα και το κρέας. Πιάτα- συνώνυμα της ταβέρνας τα διάσημα μπιφτέκια του, απλά ή γεμιστά με τυρί, ενώ στις αγαπημένες επιλογές του κοινού συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η σπιτική στάμνα και τα άριστα κομμένα και ψημένα παϊδάκια του.

Το στέκι του Ηλία

Λειτουργεί από το 1981 και αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις τόσο της κρεατοφαγίας, όσο και του κέντρου. Τα τραπέζια του στον πεζόδρομο (Θεσσαλονίκης 7) που ενώνει το Θησείο με τα Πετράλωνα γίνονται ανάρπαστα και γεμίζουν με την λιχουδιά που έχει διαδώσει και τη φήμη του. Αυτήν δεν είναι άλλη από τα περίφημα παϊδάκια της ταβέρνας, πιάτο σημείο αναφοράς του καταλόγου, ο οποίος συμπληρώνεται με αυθεντικές ελληνικές προτάσεις όπως αρνίσια συκωταριά και τζατζίκι, καθώς και τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι.

Σπύρος Αντώνης

Παϊδάκια Σπύρος- Αντώνης ταβέρνα

Σε μια ήσυχη γειτονιά στα Άνω Πατήσια (Γαβριηλίδου 24), το ταβερνάκι Σπύρος- Αντώνης τιμά την ελληνική κουζίνα, ενώ δηλώνει ιδιαίτερη αδυναμία στα παϊδάκια, τα οποία μάλιστα σερβίρονται αρκετά λεπτοκομμένα. Αποτελεί μια τίμια πρόταση, για όσους δίνουν έμφαση στη γεύση και όχι στα γύρω γύρω. Απλός και λιτός χώρος, εξυπηρετικό και ευγενικό σέρβις, αυθεντικές γεύσεις και τιμές που δεν συναντώνται εύκολα πια.

Μυρτιά

Οι συστάσεις είναι περιττές για μία από τις πιο διάσημες ταβέρνες στη Νέα Σμύρνη (Αϊδινίου 55). Οι γενναίες μερίδες της και τα σωστά ψημένα κρεατικά της, έχουν διαδώσει της φήμη της και εκτός «συνόρων» της περιοχής. Ανάμεσα στα όσα αξίζει να δοκιμάσετε και τα τραγανά παϊδάκια. Μην φύγετε αν δεν σας σερβίρουν τους περίφημους λουκουμάδες της ταβέρνας, με μέλι ή σοκολάτα.

Μαύρος Γάτος

Με περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργίας, ο Μαύρος Γάτος, στο Παγκράτι (Πολέμωνος 4), προσφέρει νόστιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ενώ φημίζεται για τα εξαιρετικά κρεατικά με «βασιλιά» όλων τα διάσημα παϊδάκια του. Σπιτικές πίτες με χειροποίητο φύλλο, παραδοσιακό λουκάνικο, μοσχαρίσιο συκώτι σωστά ψημένο, τσίπουρο από τα Ιωάννινα ή κρασί από την Αρκαδία γεμίζουν το τραπέζι.