Ακόμη κι αν έξω κάνει κρύο, μία απογευματινή, χειμωνιάτικη έξοδος σε κάποιο ατμοσφαιρικό και χουχουλιάρικο στέκι για μια ζεστή σοκολάτα ή κάποιο άλλο ζεστό ρόφημα πάντα αποτελεί καλή επιλογή. Ειδικά όταν πρόκειται για στέκια που σε βάζουν σε διάθεση κους κους και χουχουλιάσματος με την παρέα, κάνοντάς σε να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

L’ arret du temps

Από το όνομά του και μόνο (στα γαλλικά σημαίνει το σταμάτημα του χρόνου) καταλαβαίνεις ότι εδώ θα πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι στο χρόνο. Με βιεννέζικη αισθητική το L’ arret du temps στα Ιλίσια (Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7) είναι από εκείνα τα στέκια που ενδείκνυνται για ένα ζεστό και απολαυστικό ρόφημα τα κρύα απογεύματα του χειμώνα. Ο χώρος αποπνέει οικειότητα και θαλπωρή, με την ποικιλία σε τσάι, ροφήματα σοκολάτας και λαχταριστά γλυκά να βάζει σε πειρασμό.

Σοκολάτα

Λιλιπούτεια και γουστόζικη, συναντάται μια ανάσα από το Σύνταγμα, επί της Βουλής (νο 35) και ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των γλυκών ροφημάτων, με την εξειδίκευση που παρουσιάζει στη σοκολάτα, απ’ όπου είναι εμπνευσμένο και το όνομά της. Η μικροσκοπική σοκολατερί φημίζεται για τις περίφημες κουβερτούρες της βραβευμένης Valrhona που συναντώνται σε τουλάχιστον 30 διαφορετικές γεύσεις και συναρπάζουν με τα εκπληκτικά αρώματα και την γεμάτη γεύση τους.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου μπιστρό.

Πορτατίφ

Με χαρακτηριστικό ατού του τα ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά που παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση στο εργαστήριό του από τον Τάσο Λύτρα (ιδιοκτήτη καιζαχαροπλάστη) και την ομάδα του, το Πορτατίφ έχει καθιερωθεί ως κορυφαίο στέκι στο Κολωνάκι (Σίνα 21) για γλυκές απολαύσεις χωρίς ενοχές! Ο κατάλογος, εκτός από λαχταριστά γλυκά περιλαμβάνει και ζεστά ροφήματα σοκολάτας, που παρασκευάζονται από κανονική λιωμένη σοκολάτα και όχι σκόνη.

The Dark Side of Chocolate

Η ατμοσφαιρική σοκολατερί The Dark Side of Chocolate στο κέντρο της Αθήνας (Σόλωνος 49), θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας spot στην πόλη, αν αγαπάτε τη σοκολάτα. Το άρωμά της, τόσο σε ρόφημα όσο και σε γλύκισμα (στο εργαστήριο παρασκευάζονται διάφορες γεύσεις σε σοκολατάκια), θα σας τραβήξει στο εσωτερικό της με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, στη δημιουργία της οποίας συμβάλλουν τόσο η διακόσμηση όσο και η μουσική. Οι προτάσεις της παρασκευάζονται με σοκολάτα Valrhona (αποκλειστικοί συνεργάτες), είτε από σοκολάτες λευκές ή γάλακτος είτε από συνδυασμό διαφορετικών χαρμανιών, που θα σας βάλουν σε πειρασμό.