Η Marvel συνεχίζει την δυναμική της πορεία στην 4η φάση του σύμπαντος της τόσο τηλεοπτικά όσο και στους κινηματογράφους. Άλλες φορές χρησιμοποιώντας γνώριμους χαρακτήρες του MCU και άλλες εντάσσοντας νέους ήρωες σε αυτό. Στην περίπτωση του Hawkeye ισχύει κάτι από όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα. Τελευταία σειρά του MCU και του Disney+ για το 2021 και πάμε να δούμε πως τα πήγε.

Να πούμε πως το θέμα δεν περιέχει Spoiler για την σειρά αλλά καλό θα ήταν να έχετε κάνει catch up με το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel μέχρι στιγμής.

Η σειρά λοιπόν τοποθετείται μετά τα γεγονότα του Endgame. Στο προσκήνιο έχουμε φυσικά τον Clint Barton (Jeremy Renner) γνωστό και ως Hawkeye αλλά και την μεγαλύτερη του θαυμάστρια, την Kate Bishop. Η Kate είναι μια νεαρή τοξοβολος που της είναι πραγματικά δύσκολο να μείνει μακριά από μπελάδες. Θέλοντας να μπει στο πάνθεον των ηρώων η έντονη αυτοπεποίθηση της αλλά και λίγη γκαντεμια θα την φέρουν σε δύσκολη θέση όταν καταφέρει να συνδεθεί με το σκοτεινό παρελθόν του Hawkeye. Μετά από κάποια απροσδόκητα γεγονότα καταλήγει να έχει στα χέρια της τον μανδύα του Ronin και αυτό φέρνει μια μαφία στην πόρτα της που ζητά εκδίκηση από τον μασκοφόρο εκδικητή.

Κάπως έτσι οι δύο χαρακτήρες βρίσκονται, με τον Clint να προσπαθεί να λύσει την παρεξήγηση ενώ ταυτόχρονα έχει υποσχεθεί στην οικογένεια του ότι θα επιστρέψει σπίτι του για τα Χριστούγεννα. Καθώς οι μπελάδες μεγαλώνουν το να τηρήσει την υπόσχεση του φαίνεται αδιανόητο.Βλέπουμε τον Clint να παλεύει με τα προβλήματα του και δεν εννοούμε μόνο αυτά που του δημιουργεί η σειρά καθώς ο ίδιος έχει χάσει μέρος της ακοής του αλλά πενθεί κιόλας για τον χαμό της Natasha. Παράλληλα περισσότερα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια για την οικογένεια της Kate και τα πράγματα γίνονται όλο και πιο περίπλοκα για τους δύο χαρακτήρες που θέλοντας και μη έχουν γίνει κάτι σαν ομάδα! Όλα οδηγούν σε ένα φινάλε με μια τεράστια,κυριολεκτικά, έκπληξη στην οποία δεν θα αναφερθούμε ονομαστικά καθώς δεν θέλουμε να το χαλάσουμε στους Fans που δεν το έχουν δει ακόμη.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η σειρά καταφέρνει να κάνει κάτι πραγματικά ιδιαίτερο. Αρχικά ξεκινώντας την σειρά μπορεί να φανταστείς πως αυτό είναι το κύκνειο άσμα του Hawkeye και πως στην ουσία θα δούμε μια ιστορία για το πώς θα παραδόσει τον μανδύα του ήρωα στην Kate Bishop. Η Marvel όμως καταφέρνει να επανενταξει τον ήρωα στο MCU παρουσιάζοντας τον με έναν πολύ όμορφο τρόπο και επιτέλους μπορούμε να πούμε πως τον δικαίωσε. Γενικά η 4η φάση του MCU δουλεύει πολύ καλά σε αυτό καθώς δίνει τον χρόνο σε χαρακτήρες που ξέραμε, αλλά δεν ξέραμε, να τους μάθουμε καλύτερα. Κατά κάποιον τρόπο αυτοί οι ήρωες μετά από χρόνια συμμετοχής στο MCU δικαιώνονται και αποκτούν δικό τους υπόβαθρο. Και πέρα από τους ίδιους τους ήρωες δικαιώνονται και οι Fans τους.

Η πλοκή μπορεί να πει κανείς πως είναι αδύναμη σε σχέση με άλλα τηλεοπτικά πρότζεκτ της Marvel αλλά σίγουρα παραμένει ευχάριστη σαν σειρά και έχει κάποιους άσσους στο μανίκι της που σίγουρα θα σας ξαφνιάσουν. Οι αναφορές σε προηγούμενα γεγονότα και ταινίες της Marvel είναι κάτι που δημιουργεί ενδιαφέρον αλλά και συγκίνηση ορισμένες φορές. Τρανό παράδειγμα η επιστροφή της Yelena Belova (Florence Pugh) του Black Widow. Η συμμετοχή της όχι μόνο χάρισε απίστευτα συγκινητικές σκηνές αλλά κάλυψε και κάποια κενά στο χρονοδιάγραμμα του MCU ενώ παράλληλα δημιούργησε απολαυστικές δυναμικές με τους χαρακτήρες της σειράς.

Μια ακόμη μεγάλη εισαγωγή έγινε στο MCU με την Echo να κάνει την εμφάνιση της στην σειρά. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη ηρωίδα που φαίνεται να έχει δυνατό μέλλον στο MCU καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί το δικό της τηλεοπτικό Spinoff. Η Echo έχει μια ιδιαίτερη σύνδεση με τον μεγάλο κακό της σειράς οπότε αναμένουμε να δούμε τι άλλες εκπλήξεις μπορεί να φέρει ο χαρακτήρας της. Και μιλώντας για τον κακό να πούμε χωρίς να κάνουμε σποιλερ πως η παρουσία του ήταν ικανή να ταράξει και να ενθουσιάσει τους Fans καθώς πρόκειται για μια επιστροφή από μια φαινομενικά ξεχασμένη γωνιτσα της Marvel.

Η Kate Bishop ήταν ίσως η καλύτερη συμετοχή στην σειρά με την Hailee Steinfeld να κάνει εκπληκτική δουλειά στον ρόλο. Σίγουρα έχουμε πολλά να δούμε από τον χαρακτήρα της και μένει να δούμε ποια θα είναι τα μελλοντικά της βήματα. Ο χαρακτήρας της λοιπόν δένει περίφημα με τον Clint και η Marvel κάνει το θαύμα της χαρίζοντας μας ακόμη ένα φανταστικό δίδυμο.Ανάμεσα στους δύο ηθοποιούς υπάρχει η σπίθα που είναι ικανή να προσφέρει ένα φανταστικό θέαμα στον θεατή. Σκηνοθετικά η σειρά προσφέρει μια έντονη χριστουγεννιάτικη αισθητική ασυνήθιστη για super hero σειρά αλλά δένει άψογα με το concept της σειράς. Όμορφες μάχες και τα έξυπνα τρικς των δύο τοξοβολων του MCU ολοκληρώνουν ότι θα μπορούσε να ήθελε ένας Fans από την συγκεκριμένη σειρά.

Το Hawkeye μπορεί να χαρακτηριστεί ως σειρά έκπληξη καθώς είχε να πει και να προσφέρει πολύ περισσότερα από ότι θα περίμενε κανείς. Η σειρά σε 6 επεισόδια καταφέρνει να πει μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία να παρουσιάσει το παρελθόν του ήρωα της Marvel ενώ παράλληλα να ανοίξει νέους δρόμους για το μέλλον πολλών άλλων χαρακτήρων του MCU. Το Hawkeye μπορεί να πει κανείς πως ολοκληρώνεται ωστόσο επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί αν θα έχουμε 2η σεζόν.