Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν όλο και περισσότερο, η Αθήνα έχει φορέσει τα γιορτινά της, εορταστικά λαμπιόνια κάνουν τη νύχτα μέρα και ποια καλύτερη αφορμή από το να δώσετε ραντεβού στο κέντρο για μια απολαυστική βόλτα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα σε άκρως εορταστική διάθεση.

Noel

Το πρώτο στέκι στην πόλη που εστίασε τόσο πολύ στο εξεζητημένο και άκρως προσεγμένο design, το Noel θα μας θυμίζει πάντα την αγαπημένη μας περίοδο του χρόνου, καθώς στα γαλλικά το όνομά του σημαίνει Χριστούγεννα. Με το χώρο να ανανεώνεται βάσει concept, σίγουρα θα πρέπει να το επισκεφτείς αν θέλεις να απολαύσεις την έξοδό σου σε άκρως χριστουγεννιάτικο mood.

Things in Jars

Λιλιπούτειο και φινετσάτο, όπως και όλα όσα σερβίρει, το μικροσκοπικό Things in Jars στην πιάτσα της Πετράκη, αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες και λαχταριστές εκπλήξεις στην περιοχή του Συντάγματος. Λαχταριστά cupcakes, σε διάφορες γεύσεις, layer cakes που βάζουν σε πειρασμό και γλυκά που σε προσκαλούν να… αμαρτήσεις χωρίς ενοχές! Φυσικά, σερβίρει αρωματικό καφέ, πληθώρα σε τσάι και ζεστές σοκολάτες, που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει λιγοστά τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Φωκίωνος.

By the glass

Wine bar μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, το οποίο στεγάζεται σε ένα χώρο- κόσμημα με ιστορία και ιδιαίτερο χρώμα. Το By the glass (Γεωργίου Σουρή 3 & Φιλελλήνων) αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κρασιού, καθώς διαθέτει στην κάβα του περίπου 200 ετικέτες, που τιμούν τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ στο δυναμικό του συγκαταλέγεται και το μοναδικό dispenser διαχείρισης ανοιχτών φιαλών που διασφαλίζει ότι πάντοτε θα γευτείτε το κρασί σας στις πιο ιδανικές συνθήκες. Στα συν και οι γευστικές προτάσεις του μενού που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

42 Barstronomy Athens

Ατμοσφαιρικό μπαρ στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, με φιλόξενη αισθητική και κλασάτο feeling. Ζεστός χώρος με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο, που ξεχωρίζει στις προτάσεις του κέντρου για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».

Burrattino Spritzeria

Το Burattinno (Μητροπόλεως 36) φέρνει την ιταλική κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας, συνδυάζοντας το καθιερωμένο spritz των κατοίκων της Βενετίας με πληθώρα ιταλικών «μεζέδων» παρασκευασμένων με πρώτες ύλες που καταφτάνουν απευθείας από την Ιταλία. Μπρουσκέτες, αραντσίνι και πίτσα βάζουν σε πειρασμό, την ώρα που οι πληθωρικές μακαρονάδες -όπως η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα- και τα λαχταριστά ριζότι, ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.

Barreldier

Από τα κλασικά μπαρ της Αθήνας που όλοι έχουμε δώσει ραντεβού έστω και μία φορά. Με μια υπέροχη ατμόσφαιρα και έναν ευρωπαϊκών προδιαγραφών χώρο που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αντίστοιχες προσπάθειες στις μητροπόλεις της Γηραιάς Ηπείρου το Barreldier (Βουλής 7), στη στοά Μπολάνη, μπορεί πολύ εύκολα να γίνει το στέκι της παρέας (όπως το Central Perk των Friends). Σερβίρει απολαυστικό και πλούσιο brunch, ενώ οι περισσότεροι το επιλέγουν για τα παλαιωμένα του cocktails.