Τι σημαίνει «Κρήσσα Γη»; «Κρής» είναι ο κρητικός και «Κρήσσα Γη» είναι η γη του Κρητικού. Και εκεί, στην κρητική γη επιδιώκουν να σας μεταφέρουν οι ιδιοκτήτες του ομώνυμου εστιατορίου, στο Μαρούσι επί της κεντρικής Αγίου Κωνσταντίνου.

Αυθεντικές σύγχρονες αλλά και παραδοσιακές Κρητικές γεύσεις συνδυάζονται με τρόπο μοναδικό, σε ένα περιβάλλον με αρχέτυπες προσωπογραφίες Κρητικών και παραστάσεων της κρητικής ζωής μιας άλλης εποχής.

Με μεγάλη ευθύνη απέναντι στην παράδοση, το εστιατόριο προσπαθεί να παντρέψει το μοντέρνο προσανατολισμό με την κλασική κρητική διατροφή, μιας και σκοπός του είναι να προσφέρει αυθεντικές γεύσεις Κρήτης ενσωματώνοντας τις στα αθηναϊκά δεδομένα.

Βασισμένοι στις πιο αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές και επιδιώκοντας την ιδανικότερη προσέγγισή τους, οι ιθύνοντες της Κρήσσας Γης δεν σταματάνε ποτέ να εξελίσσουν την κουζίνα τους, αναζητώντας συνεχώς νέα γευστικά στοιχεία της πατρίδας μας, χωρίς, όμως, να ξεφεύγουν από την αγνότητα των υλικών και την αυθεντικότητα των κρητικών συνταγών τους.

Έτσι, από τις προτάσεις του καταλόγου ξεχωρίζουν πιάτα όπως σφακιανό τσιγαριαστό (αρνί τσιγαρισμένο σε ελαιόλαδο, σβησμένο με κρασί), αρνί με σταμναγκάθι, κρεατότουρτα (πίτα με κρέας και τυρί), απάκι (καπνιστό χοιρινό), καλτσούνια (τυροπιτάκια με τυρί ή χόρτα), σαλάτες με σταμναγκάθι καθώς και γλυκά όπως σπιτική πορτοκαλόπιτα, γλυκά καλτσούνια και σφακιανή πίτα.

Tip: Διαθέτει ενημερωμένη λίστα κρασιών από την κρητικό και τον ελληνικό αμπελώνα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το Μαρουβάς, κόκκινο παλαιωμένο κρασί που θα σας αφήσει την καλύτερη επίγευση, καθώς και αυθεντική, κρητική τσικουδιά.

Info:

Δευτέρα- Τρίτη: 17.00-01.00, Τετάρτη- Σάββατο: 13.30-01.00, Κυριακή: 13.00-18.00
Τιμές: Από 15-20 ευρώ/άτομο (με ποτό)

Αγίου Κωνσταντίνου 23, Μαρούσι
Τηλ. 210 8056666
www.krissagi.com
www.facebook.com/KrissaGi


Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!