Το Μπάκιγχαμ μετακομίζει στη Σουηδία για ένα τρυφερό δράμα που κοιτά κατάματα τον πρώτο έρωτα.

Ο σουηδός πρίγκιπας Βίλχελμ θα βρεθεί σε ένα γνώριμο σταυροδρόμι, το δίλημμα μεταξύ αγάπης και καθήκοντος, μόνο που δεν περιμένει πως τα πράγματα μπορούν να πάρουν μια τέτοια τροπή.

Young Royals: Η πολυαναμενόμενη σειρά του Netflix κάνει πρεμιέρα σήμερα

«Επιτέλους, μια εφηβική σειρά όπου οι έφηβοι μοιάζουν σαν έφηβοι», ο κόσμος δείχνει να συμφωνεί στα σχόλια του YouTube κάτω από το trailer του Young Royals (Νεαροί Γαλαζοαίματοι, ο ελληνικός τίτλος).

Είναι ένα δράμα ενηλικίωσης μέσα σε ένα αριστοκρατικό οικοτροφείο, εκεί που ένας νεαρός πρίγκιπας θα ανακαλύψει και θα εξερευνήσει τη σεξουαλικότητά του.

Το Young Royals δεν είναι όμως ούτε Elite ούτε Riverdale, δεν επιστρατεύει 20χρονους δηλαδή να παριστάνουν τα πιτσιρίκια.

Εδώ οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι πράγματι στην εφηβεία τους, κι ενώ η σειρά ακολουθεί τα παραδοσιακά μονοπάτια του είδους, η έκπληξη είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστη να γεμίζει η οθόνη με πραγματικούς εφήβους.

Ο πρωταγωνιστής Έντβιν Ρίντινγκ (πρίγκιπας Βίλχελμ) έκλεισε μόλις τα 18 του χρόνια και η αδέξια συστολή του που παίζει στην τηλεόραση μοιάζει ολότελα αληθινή. Και μπορεί να είναι δηλαδή.

Εδώ έχουμε έναν νεαρό πρίγκιπα που ερωτεύεται έναν κοινό θνητό, ακροβατώντας μεταξύ καρδιάς και λογικής. Όλα λαμβάνουν χώρα στο πανάκριβο οικοτροφείο Χίλερσκα, όπου όλοι οι μαθητές είναι προνομιούχοι.

Ο Βίλχελμ θα έρθει ωστόσο κοντά με τον μόνο κοινό θνητό του σχολείου, έναν ομοφυλόφιλο έφηβο που έχει κερδίσει υποτροφία για το Χίλερσκα και δεν τον κάνει παρέα κανείς.

Η πλοκή είναι μάλλον αναμενόμενη, αν και μικρή σημασία έχει αυτό για την ίδια τη σειρά. Είναι τρυφερή και αποφεύγει το μελό και την εύκολη συγκίνηση, καθώς έχει ένα θέμα για το οποίο θέλει να μιλήσει και δεν ξεστρατίζει.

Εθιστική είναι μάλλον, ιδιαίτερα για τα νεότερα κοινά, και η αυθεντικότητα της εφηβικής ηλικίας που υπόσχεται είναι το μεγάλο της ατού.

Το Young Royals έκανε πρεμιέρα σήμερα, 1 Ιουλίου 2021…