Εδώ και λίγες μέρες, οι επισκέπτες μπορούν σε δύο υπόστεγα αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Τέμπελχοφ του Βερολίνου να απολαύσουν την έκθεση «Diversity United».

Η έκθεση, η οποία συγκεντρώνει έργα 90 καλλιτεχνών από 34 ευρωπαϊκές χώρες με στόχο να τιμήσει την ποικιλία καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ευρώπη, επρόκειτο να εγκαινιαστεί ανήμερα της 75ης επετείου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά λόγω πανδημίας ο προγραμματισμός άλλαξε. Μετά το Βερολίνο, θα ταξιδέψει στην Γκαλερί Τρετιάκοφ στη Μόσχα και του χρόνου στο Palais de Tokyo στο Παρίσι.

«Ο στόχος είναι να έλθουν οι χώρες σε διάλογο πέραν των συμφερόντων της κάθε μίας» τόνισε, ο επιμελητής της έκθεσης στο Τέμπελχοφ, Βάλτερ Σμέρλινγκ. «Η Ευρώπη είναι 44 χώρες και κάθε χώρα είναι διαφορετική η μια από την άλλη, με τη δική της ταυτότητα και ιστορία, τα δικά της προβλήματα και οράματα. Αλλά ανήκουν μαζί. Και με το ίδιο τρόπο, κάθε καλλιτέχνης εδώ έχει τη δική του γλώσσα αλλά τα έργα μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους» πρόσθεσε.

Η έκθεση έχει την υποστήριξη τριών προέδρων, του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ της Γερμανίας, του Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσίας και του Εμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας. Στα εγκαίνια της έκθεσης στο Τέμπελχοφ, ο Σταϊνμάγερ περιέγραψε την «Diversity United» ως «έκφραση της αυτοπεποίθησης της τέχνης και των καλλιτεχνών στην Ευρώπη». Η έκθεση στο Τέμπελχοφ ολοκληρώνεται στις 19 Σεπτεμβρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.