Η 2η σεζόν του μοναδικού animation, Love, Death & Robots ήταν σίγουρα ένα από τα πολυαναμενόμενα του μήνα και η 2η σεζόν είναι ήδη διαθέσιμη για να την απολαύσετε.

Ακολουθεί το review της σειράς από το Lordoftheseries.gr

Όπως και η 1η σεζόν, βλέπουμε πως τα 8 ολοκαίνουργια επεισόδια παρουσιάζονται με διαφορετικά στυλ animation, με την διάρκεια των επεισοδίων να παραμένει περίπου η ίδια (10-20 λεπτά). Το γεγονός ότι η 2η σεζόν έχει λιγότερα επεισόδια σίγουρα είναι κάτι το οποίο μας προβλημάτισε στην αρχή, καθώς η 1η σεζόν είχε 18 επεισόδια, τα οποία μας έδωσαν μία πληθώρα ιστοριών για όλα τα γούστα.

Η 2η σεζόν μπορεί να μην έχει τόσο μεγάλα twist όσο και η 1η, αλλά θα λέγαμε πως εξερευνά περισσότερο κοινωνικά θέματα μέσα από τις μοναδικές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας: για παράδειγμα το επεισόδιο Pop Squad εξερευνά τον φαινόμενο της γενοκτονίας σε μια δυστοπική κοινωνία ενώ άλλα επεισόδια εξερευνούν την ανθρώπινη περιέργεια και την απληστία των ανθρώπων για περισσότερη δύναμη και γνώση. Σίγουρα πάντως η εμμονή των ανθρώπων για κυριαρχία έναντι των ρομπότ θα σας προβληματίσει σε κάποια επεισόδια, ειδικά σε αυτά που λίγο ή πολύ μας δείχνουν πως μπορεί να είναι μία μελλοντική κοινωνία και το τίμημα που μπορεί να πληρώσει το ανθρώπινο είδος για αυτή την απληστία.

Κάτι που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει για ακόμη μία φορά είναι η λεπτομέρεια του animation και ειδικά τα γραφικά ορισμένων επεισοδίων, με τις ιστορίες να θυμίζουν κάποια από τα καλύτερα παιχνίδια που μπορείς να βρεις σε κονσόλες όπως το PS4 και PS5. Παράλληλα κάτι το οποίο βρήκα επίσης θετικό ήταν η ισορροπία μεταξύ δράσης και αφήγησης, καθώς ορισμένα επεισόδια μπορεί να είναι γεμάτα δράση ενώ ταυτόχρονα άλλα επεισόδια στηρίζονται περισσότερο στην τεχνική της αφήγησης. Το γεγονός ότι υπάρχει πάλι μεγάλη ποικιλία στον τρόπο αφήγησης των ιστοριών, το καθιστά ένα animation για όλα τα γούστα.

Η 2η σεζόν του Love, Death and Robots πέρα των καταπληκτικών animation που μας έδωσε σε κάθε επεισόδιο, θεώρησα ότι ήταν κατώτερη της 1ης σεζόν σαν σύνολο. Σίγουρα είναι μία σειρά που αξίζει να δείτε απλώς κατά την γνώμη μου η 2η σεζόν δεν είχε τον ίδιο αντίκτυπο με την 1η σεζόν ώστε να με κάνει να θέλω να τα ξαναδώ. Παρόλο που υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες ιστορίες, μερικά επεισόδια θα σας αφήσουν με την απογοήτευση ότι η ιστορία θα μπορούσε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Κάτι το οποίο βρήκα αρκετά θετικό στην 2η σεζόν, ήταν ότι δεν είχε τόσο μισογυνιστικό και σεξιστικό περιεχόμενο, κάτι που βοήθησε στην καλύτερη αφήγηση των ιστοριών των γυναικείων χαρακτήρων. Η 2η σεζόν συνεχίζει να μας προσφέρει ένα animation αρκετά ιδιαίτερο, το οποίο όμως θα πρέπει να αναθεωρήσει στο μέλλον τον τρόπο αφήγησης αλλά και ανάπτυξης ορισμένων ιστοριών αλλά από την άλλη ίσως αν είχαμε περισσότερα επεισόδια τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.