Ήταν το 1982 όταν ο Κόναν ο Βάρβαρος προβλήθηκε στο ευρύ κοινό, συστήνοντας σε αυτό τον μελλοντικό κυβερνήτη Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Η ταινία θα προωθούσε τον Άρνι στον αστερισμό της δράσης ταυτόχρονα μαζί με άλλους δημοφιλείς αστέρες του είδους όπως οι Σταλόνε και Τσακ Νόρις. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, ο Σβαρτσενέγκερ είχε το δικό το άστρο, το οποίο συνδυαστικά με το χάρισμά του μπροστά στην οθόνη τον ανέδειξαν σε έναν από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές δράσης στον κινηματογράφο.

Με τον ίδιο να μας υπενθυμίζει πριν λίγες ημέρες τη συμμετοχή του στην ταινία, αποκαλύπτουμε κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίσετε για το θρυλικό σίκουελ.

  1. Ο Άρνολντ προπονήθηκε στο σετ από δύο βετεράνους ηθοποιούς, τους Max Von Sydow και James Earl Jones.
  2. Τόσο ο Άρνι όσο και η συμπρωταγωνίστριά του Σαντάλ Μπέργκμαν συμμετείχαν οι ίδιοι στις επικίνδυνες σκηνές τους, καθώς δεν μπορούσαν να βρουν κασκαντέρ που να ταιριάζουν στην περιγραφή τους.
  3. Το ψεύτικο αίμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ανακατεμένο με βότκα, καθώς το κρύο που επικρατούσε στο σημείο των γυρισμάτων πάγωνε το υλικό και δυσκόλευε στα εφέ των μαχών. Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα που οι ηθοποιοί κατάπιναν τη βότκα και έτσι το γύρισμα της σκηνής έπρεπε να επαναληφθεί αρκετές φορές!
  4. Ο Σβαρτσενέγκερ εκπαιδεύτηκε στη χρήση όπλων, τις πολεμικές τέχνες και την ιππασία από ειδικούς για να είναι πιο πιστευτός στο ρόλο του. Κάθε μέρα επί τρεις μήνες εκπαιδευόταν στη χρήση ενός σπαθιού πέντε κιλών, ενώ έμαθε τεχνικές αναρρίχησης και πτώσης, ενώ έπρεπε να μειώσει τις προπονήσεις του στο bodybuilding γιατί τα χέρια και το στήθος του ήταν τόσο ογκώδη που δεν μπορούσε να κρατήσει σωστά το θρυλικό σπαθί του.
  5. Οι Τσαρλς Μπρόνσον, Σιλβέστερ Σταλόνε και Γουίλιαμ Σμιθ θεωρήθηκαν όλοι κατάλληλοι για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά τελικά κυριάρχησε η επιλογή του Άρνι.
  6. Ο Σβαρτσενέγκερ κέρδισε την υπηκοότητα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, ενώ μέχρι σήμερα διατηρεί τη διπλή υπηκοότητα της Αυστρίας και των ΗΠΑ.
  7. Ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από το κοστούμι της τερατώδους θεότητας Dagoth δεν ήταν άλλος από τον André René Roussimoff, ο γνωστός παλαιστής και φίλος του Άρνι, André the Giant.
  8. Ο καλλιτέχνης ειδικών εφέ Carlo Rambaldi δημιούργησε που δηιούργησε το σχέδιο του Dagoth, ήταν ο ίδιος που είχε σχεδιάσει προηγουμένως τη μορφή του E.T.