Δεκάδες ελληνικές ταινίες προβλήθηκαν στο Βέλγιο

Ολοκληρώνεται το αφιέρωμα που ξεκίνησε το Μάρτιο


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
0:00
20/06/2014
Δεκάδες ελληνικές ταινίες προβλήθηκαν στο Βέλγιο
1
loading

Ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου το τετράμηνο αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο, που φιλοξενήθηκε στη Βασιλική Ταινιοθήκη του Βελγίου από το Μάρτιο με αφορμή την ελληνική προεδρία στην ΕΕ.

Προβλήθηκαν συνολικά 86 ταινίες μεγάλου μήκους (μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ), παραγωγής από το 1927 έως το 2013.

Ο θεματικός κύκλος «Ανθολογία του ελληνικού κινηματογράφου», που βρίσκεται από τον προηγούμενο μήνα σε εξέλιξη, θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουνίου, ενώ προηγήθηκαν το Μάρτιο, οι θεματικοί κύκλοι «Σύγχρονος Ελληνικός Κινηματογράφος» και το αναδρομικό αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία της Βασιλικής Ταινιοθήκης του Βελγίου (Cinémathèque Royale de Belgique) και της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του υπουργείου Εξωτερικών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar fanisar

    οι παλιές ελληνικές ταινίες πιστεύω είναι αξεπέραστες, με έναν μαγικό τρόπο ξεχνιέσαι και σου αφήνουν μια ευχαρίστηση, και το καλύτερο νέο που άκουσα είναι απο την Nova που με το ondemand μπορώ να βλέπω σχεδόν όλες τις ταινίες της Φίνος Φίλμ, ακόμη και με το tablet με NovaGo

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει