Η Hatha Yoga είναι κατάλληλη για άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, είναι η πανάρχαια επιστήμη που ισορροπεί τις δυνάμεις του σώματος και του νου με την άσκηση του σώματος (asanas), την σωστή αναπνοή (pranayama), με τεχνικές χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης. Συνδυάζοντας το διαλογισμό με τη σωματική άσκηση υπό την πρακτική των asanas (θέσεων), η γιόγκα στοχεύει στην επίτευξη της απόλυτης αρμονίας σώματος και πνεύματος, της ευεξίας και της πνευματικής υγείας. Τα δύο αυτά συστατικά στοιχεία, την εξάσκηση και το διαλογισμό, συμπληρώνει ένα τρίτο, που έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής που προτείνει. ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 20:00-21:00.

H μέθοδος Pilates αποτελείται από ασκήσεις ακρίβειας στις οποίες συμμετέχει όχι μόνο το σώμα, αλλά και η αντίληψή μας. Oι ασκήσεις – με κύριο άξονα πάντοτε, το κέντρο του σώματος (κοιλιακοί μύες) – βασίζονται σε άξιες όπως: Xαλάρωση, Συγκέντρωση, Aναπνοή, Eυθυγράμμιση, Συνειδητοποίηση του κέντρου, Έλεγχος, Aκρίβεια, Συνεχής (κυκλική) ροή των κινήσεων, Aντοχή.

O συνδυασμός τους συνυπάρχει και ρέει μέσα σε κάθε κίνηση, τη στιγμή που πραγματοποιείται η κάθε άσκηση. H σωστή αναπνοή/εκπνόη είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην εκτέλεση όλων των ασκήσεων. H εσωτερική μας δύναμη αφυπνίζεται με απώτερο σκοπό, να επιτευχθεί ο πλήρης έλεγχος και συγχρονισμός του σώματος, χωρίς πίεση και κόπωση. ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 21:00-22:00.

Έναρξη 4 Νοεμβρίου