Ένα γλυκάκι είναι λίγο πολύ λίγο. Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια, η οποία επιβεβαιώνεται στο έπακρο αν επισκεφτείτε τα τρία γλυκά στέκια στο κέντρο της Αθήνας που θα δείτε παρακάτω.

Ολόφρεσκα μπισκότα γεμιστά με λαχταριστή σοκολάτα, φρεσκοτηγανισμένοι τραγανοί λουκουμάδες, απίστευτο χειροποίητο παγωτό όπως ακριβώς πρέπει να το απολαύσετε. Ό,τι και να επιλέξετε η απόλαυση θα είναι μεγάλη. Και μάλιστα χωρίς ενοχές!

Ι Cake You

Το πρώτο μπισκοτάδικο της Αθήνας βρίσκεται στα Εξάρχεια (Θεμιστοκλέους 42) και τα χειροποίητα cookies που παρασκευάζονται καθημερινά γίνονται ανάρπαστα. Το μυστικό της επιτυχίας του κρύβεται στη συνταγή των μπισκότων, η οποία είναι βασισμένη σε μια συνταγή για κέικ -εξού και το όνομα του μαγαζιού.

Ζεστά με λιωμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς κ.α. ή γεμιστά με διάφορες γεύσεις, όπως και να τα επιλέξετε το σίγουρο είναι ότι θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Από τις βιτρίνες του, ωστόσο, δεν λείπουν και άλλα δελεαστικά γλυκά όπως μπράουνις με τριπλή σοκολάτα, λεμονόπιτα και τσιζκέικ, cupcakes κ.α.

LUKUMAΔΕΣ

Στους LUKUΜΑΔΕΣ (γωνία Αιόλου και Αγίας Ειρήνης) oι αυθεντικοί λουκουμάδες που όλοι ξέρουμε από παιδιά ετοιμάζονται σε μια ανοιχτή κουζίνα, τηγανίζονται μπροστά σας και σερβίρονται ζεστοί.

Μπορείτε να τους απολαύσετε απλούς και παραδοσιακούς, με μέλι και κανέλα ή ζάχαρη άχνη, αλλά και γεμιστούς (με πραλίνα σοκολάτας, λεμόνι, μαστίχα, γέμιση μήλου), να τους βάλετε διάφορες ωραίες γαρνιτούρες και να τους συνοδεύσετε με διάφορες γεύσεις παγωτού (κρέμα, καταΐφι, φυστίκι).

Κόκκιον

Το Κόκκιον (Πρωτογένους 2, Αθήνα) συστήνει στο κοινό της πόλης το παγωτό όπως πρέπει κανείς να το απολαμβάνει. Με ιδιαίτερη γεύση, παρασκευασμένο με εξειδικευμένη τεχνική και μόνο από τις καλύτερες πρώτες ύλες. Όλες οι παρασκευές για την δημιουργία του πραγματοποιούνται στο εργαστήριο του Κόκκιον, ενώ όλες οι πρώτες ύλες έχουν επιλεγεί αυστηρά με γνώμονα την ποιότητα.

Αυθεντικό καϊμάκι με μαστίχα Χίου και βουβαλινό γάλα, φυστίκι με φυστίκι Ιράν, σοκολάτα με γαλλική σοκολάτα με 85% κακάο από τις γεύσεις που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες. Εδώ, παρασκευάζονται και φρέσκα, χειροποίητα γλυκά ημέρας σερβιρισμένα σε γυάλινα, αεροστεγή, ατομικά βαζάκια, όπως προφιτερόλ με χειροποίητα choux, τιραμισού με τυρί μασκαρπόνε δικής τους παραγωγής κ.α. (*Φωτογραφία: © 2020 ΚΟΚΚΙΟΝ)