Μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία της στην Ελλάδα η «Λοκαντιέρα» του Carlo Goldoni, μια από τις διασημότερες κωμωδίες του κλασικού θεάτρου, ξεκίνησε τις χειμερινές παραστάσεις στο θέατρο Κάππα στις 22 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 20 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μια νέα επεξεργασία και ανάγνωση της κωμωδίας (κυρίως της πρώτης και των δύο τελευταίων σκηνών του έργου), με στόχο να προκύψει μια άλλη εκδοχή, στη διαδικασία προσαρμογής της στη σκηνή του θεάτρου, που έχει ήδη μεγαλώσει κατά πολύ ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα η ατμόσφαιρα της παράστασης.

Η Μιραντολίνα μοναδική κληρονόμος μιας λοκάντας [πανδοχείου], καταφέρνει να διευθύνει με ιδιαίτερη επιτυχία την επιχείρησή της. Στο πλευρό της υπάρχει πάντα ο Φαμπρίτσιο ένας καμαριέρης της λοκάντας, ο οποίος προσβλέπει στην -δια του γάμου με τη Μιραντολίνα- οικονομική και κοινωνική ανέλιξή του.

Στους χώρους της λοκάντας διαδραματίζεται η δράση της κωμωδίας. Εδώ συχνάζουν διάφοροι τύποι. ΄Ενας Κόμης [ένας λαικής καταγωγής άντρας που έχει αγοράσει τον τίτλο του] και ένας ξεπεσμένος και απολύτως χρεοκοπημένος Μαρκήσιος, διεκδικούν τον έρωτά της Μιραντολίνας. Στη λοκάντα διαμένει για λίγο και ο Ιππότης Ριπαφράτα, ένας αγριάνθρωπος –αλλά μόνο ως προς τη συμπεριφορά του στο γυναικείο φύλλο. Ένας άντρας που αρνείται θανάσιμα τον έρωτα των γυναικών. Δυο θεατρίνες που υποδύονται [με την ελπίδα πως θα βρουν κάποιο θύμα, γένους αρσενικού] μια κόμισα και μια μαρκησία, συμπληρώνουν τα πρόσωπα της κωμωδίας.

Εξ’ αρχής ο Ιππότης διαπράττει το θανάσιμο αμάρτημα, να φερθεί ιδιαιτέρως προσβλητικά και κυρίως, περιφρονητικά στην Μιραντολίνα, η οποία με τη σειρά της αποφασίζει να εκδικηθεί. Ορκίζεται να αποδείξει πως κάθε γυναίκα μπορεί να διεκδικήσει με επιτυχία την ερωτική προσοχή όποιου αρσενικού επιθυμεί. Αρκεί να το θέλει…

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ρένια Λουιζίδου, Κώστας Κόκλας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Τάσος Γιαννόπουλος, Μαριάνθη Φωτάκη, Θύμιος Κουκιος, Αντεια Ολυμπίου, Αντώνης Δημητροκάλης.

Η απόδοση και η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Πατσα , η μουσική του Θοδωρή Οικονόμου, οι χορογραφίες της Έλενας Γεροδήμου, οι φωτισμοί του Νίκου Σωτηρόπουλου.

Τιμές εισιτηρίων
20€, 17€, 15€ και 10€
Λαϊκή βραδινή (Τετάρτη): 15€ (10€ φοιτητικό)