Υπάρχουν ταινίες που σε συνεπαίρνουν από το πρώτο λεπτό με τη δύναμη των εικόνων τους και άλλες που δρουν πιο ήπια, σχεδόν μεθυστικά.

Και «Η Μάστιγα του Βρότσλαβ», μια πολωνική ταινία του 2018 που εγκαινιάστηκε προσφάτως στο Netflix, ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Το ευρωπαϊκό αστυνομικό θρίλερ ξεκινά με ένα πτώμα που βρίσκεται ραμμένο σε τομάρι αγελάδας στο Βρότσλαβ και μια ντετέκτιβ αναλαμβάνει την εξιχνίαση του εγκλήματος, ανακαλύπτοντας πως οι φόνοι αναβιώνουν μια μάστιγα από τιμωρίες εγκληματιών του 18ου αιώνα.

Ο serial killer υπόσχεται ένα νέο θύμα με μακάβριο τρόπο κάθε μέρα, σε ένα αστυνομικό που ακολουθεί έντιμα τα μονοπάτια του είδους, σου μένει ωστόσο στο μυαλό για τις παθιασμένες γυναίκες αστυνομικούς του.

Κινηματογραφικές κορόνες δεν θα δεις, ούτε ευρήματα να σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Θα δεις όμως μια ταινία απολαυστική για το είδος, που θυμίζει σε πολλά το εμβληματικό «Seven» του Ντέιβιντ Φίντσερ και τα θανάσιμα αμαρτήματα των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου του.

Είναι σαν να έσκισε κάποιος μερικές σελίδες από βιβλίο Ιστορίας και να δημιούργησε μια σύγχρονη ιστορία μακάβριων τιμωριών. Βουτηγμένο στο αίμα και τις ανατριχιαστικές εικόνες, δεν στερείται μεγάλων στιγμών που οι λάτρεις των αστυνομικών ξέρουν πώς να αγαπούν…