Αν το σαββατοκύριακο σας φάνηκε λίγο και δεν μπορείτε να μείνετε σήμερα μέσα, τότε κάνετε καλά γιατί εμείς σας προτείνουμε μερικές ανέξοδες ιδέες για διασκέδαση απόψε. Μια συναυλία φόρος τιμής στη μνήμη του διακεκριμένου κύπριου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα θα δώσουν απόψε στις 21:30 στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων καταξιωμένοι καλλιτέχνες, που είχαν συνεργαστεί μαζί του, όπως οι: Θέμης Αδαμαντίδης, Στέλιος Διονυσίου, Τζίνα Καλομοίρη, Έφη Καπάταη, Νάντια Καραγιάννη, Παύλος Καρποδίνης, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα και Μπάμπης Τσέρτος, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια του αξέχαστου δημιουργού. Είσοδος ελεύθερη για όλους.

Απόψε στις 20:30 στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση μη χάσετε ένα θεατρικό μονόλογο με το Δημήτρη Πιατά για την αξία της βλακείας ως αντίδοτο στην σκληρή λογική της εποχής μας. Το Σεμινάριο Βλακείας είναι ένας κωμικοτραγικός μονόλογος – η τελευταία διάλεξη ενός καθηγητή, του Εισηγητή, στους τελειόφοιτους ενός σύγχρονου τεχνοκρατικού κολεγίου. Το «μάθημα ζωής» του Εισηγητή είναι ένα στοχαστικό παραλήρημα πάνω στη διαχρονική αξία της βλακείας ως αντίδοτο στην τετράγωνη και συχνά ανελέητη λογική της εποχής μας. Τον θεατρικό μονόλογο υπογράφει ο Σάκης Σερέφας και σκηνοθετεί η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου. Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Πιατάς. Eίσοδος ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας από την Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Για τους λάτρεις των κόμικς, μπορείτε να βρεθείτε στο Φεστιβάλ του Δήμου Αχαρνών το οποίο περιλαμβάνει έκθεση Καλλιτεχνών κόμικς, εκπαιδευτικό πρόγραμμα και  προβολές. Στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Αχαρνών, Φιλαδελφείας 27 και Μπόσδα. Ώρες λειτουργίας 10:00-15:00 και 17:30-22:00. Είσοδος ελεύθερη.

Τέλος, σύγχρονοι σχεδιαστές διαλέγονται με την Ελληνική Παραδοσιακή Φορεσιά στη θεματική έκθεση με σχέδια ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών του σκιτσογράφου Γήση Παπαγεωργίου που είναι πλαισιωμένα από δημιουργίες γνωστών ελλήνων και ξένων σχεδιαστών μόδας. Παράλληλα με τα σχέδια ελληνικών ενδυμασιών εκτίθενται δημιουργίες των Jean-Paul Gaultier και John Galliano αλλά και των γνωστών ελλήνων σχεδιαστών μόδας Ιωάννη Γκία, Γιώργου Ελευθεριάδη, Σοφίας Κοκοσαλάκη, Θάνου Κυριακίδη, Άγγελου Μπράτη, Δημήτρη Ντάσιου, Ορσαλίας Παρθένη, Deux Hommes, Mastori Motwary, MiRo. Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Από τις 12:00 μέχρι τις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.