Μετά την περσινή του επιτυχία, το πρώτο Ελληνικό Pop-Up Rakomelo Bar από τη Roots Spirits επέστρεψε στο υπόγειο του Yoleni’s Greek Gastronomy Center στο Κολωνάκι, μεταμορφώνοντας το χώρο σε ένα new age «ρακομελάδικο».

Εκπρόσωποι του Τύπου, influencers και food bloggers παρευρέθηκαν στο VIP opening λίγο πριν ανοίξει και επίσημα για το κοινό, σε μία ενέργεια που θα κρατήσει ως τις 11 Ιανουαρίου 2020, η οποία αναγάγει την παράδοση σε μία μοναδική eau de vie εμπειρία. Οι καλεσμένοι συστήθηκαν εκ νέου στο «παραδοσιακό» ρακομελάδικο που πλέον αποκτάει ένα μοντέρνο twist με ιδιαίτερο χαρακτήρα, χάρη στη Roots Spirits.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Από τα Roots cocktails που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς ήταν το ζεστό Kanela Gluhwein, με Roots Kanela, κόκκινο κρασί και πορτοκάλι, καθώς το εντυπωσιακό Negroncino με Roots Δίκταμο, vermouth, gin και Campari. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα διάλειμμα από την έντονη καθημερινότητα και να απολαύσουν μία ποικίλία από comfort drinks, συνοδεία μουσικής και φαγητού, θέτοντας τις βάσεις για τις γιορτινές εξόδους στο Pop-up Rakomelo Bar της Roots Spirits.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Roots Spirits

H Roots είναι μια ελληνική οικογένεια premium λικέρ (Roots Mastic, Roots Rakomelo, Roots Diktamo, Roots Kanela), που βασίζονται σε παλιές συνταγές με πλούσια παράδοση και 100% φυσικά, μοναδικά συστατικά. Το όνομα Roots συμβολίζει τις ρίζες στο παρελθόν που εμπνέουν τις συνταγές. Tα Roots ειναι τα πιο πολυταξιδεμένα ελληνικά premium λικέρ με παρουσία σε πολλά απο τα πιο σημαντικά bars και ξενοδοχεία του κόσμου.

Roots Spirits
Roots Spirits

Για τη δημιουργία του εμβληματικού πλέον «Roots Rakomelo», η ρακή αναμιγνύεται με θυμαρίσιο μέλι από την περιοχή της Μάνης, με πλήρη απουσία ζάχαρης. Η προσθηκη κανέλας, γαρύφαλλου και άλλων συστατικών εξυψώνει το παραδοσιακό ρακόμελο σε ένα exclusive απόσταγμα, τηρώντας ευλαβικά την παραδοσιακή παραγωγική διαδικασία.

Νικόλας Σμυρλάκης, Founder Roots και Έλενα Σκούρα

To Roots Rakomelo Bar αποτελεί την απόλυτη στάση για δημιουργικά ποτά, food pairing και μοναδικά δώρα στην καρδιά της Αθήνας. Φέτος η ενέργεια εμπλουτίζεται με παρουσιάσεις και guest εμφανίσεις από διάφορες καινοτόμες ελληνικές εταιρίες. Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι διαθέσιμες προς πώληση, όπως επίσης και τα custom made σκεύη, τα ποτήρια και οι ειδικές συσκευασίες, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το Yoleni’s Greek Gastronomy Center και να δημιουργήσουν ευφάνταστες συνθέσεις δώρων με παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις.

Ματίνα Χαρκοφτάκη και Γιάννης Φιλιππίδης, Yoleni’s
Χριστίνα Μαλλάκη, Σύλβια Ιωάννου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κάθε Πέμπτη σε συνεργασία με καινοτόμες ελληνικές εταιρίες θα πραγματοποιείται από μία παρουσίαση masterclass και στη συνέχεια ένα ατμοσφαιρικό guest bartending με γνωστους bartenders:

  • Πέμπτη 12/12 Lost Lake Distillery – Στέλιος Ζαχαριάς, ιδιοκτήτης Lost Lake Distillery / Κτήμα Μουσών
    «Τhe elements of life are never lost, water wind, earth, fire & how our story unfolds through them»
  • Πέμπτη 19/12 Grace Gin Masterclass – Γιάννης Θεοχαράτος, brand ambassador LKC Premium Drinks
  • Πέμπτη 9/1 Μataroa Gin – Νοπη Ρωμανιδου, Δημήτρης Μελισσανιδης, Melissanidi Distillery, brand owners Mataroa Gin
    «Πώς το Mataroa Mediterranean Dry Gin κλείνει όλη τη γεύση της Μεσογείου σε ένα ποτήρι».
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Μάνος & Νικόλας Σμυρλάκης, Founders Roots

Kάθε Παρασκευή θα πραγματοποιούνται after work sessions με φαγητό και ποτά, σε happy hour τιμή απο τις 18:00 μέχρι τις 22:00

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Τα δώρα των καλεσμένων

Κάθε Σάββατο θα πραγματοποιούνται live sessions:

  • Σάββατο 14/12 Αντωνία Χαλιορή

  • Σάββατο 21/12 Scarlet Nights & Dora Tsigka, Νew Οrleans jazz & blues

  • Σάββατο 28/12 Αντωνία Χαλιορή

  • Σάββατο 4/1 Scarlet Nights & Dora Tsigka, Νew Οrleans jazz & blues
  • Σάββατο 11/1 Closing Party

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο επίσημο Facebook Page της Roots Spirits