Αν ο δρόμος σας βγάλει στο Χαλάνδρι και κάνετε όρεξη για νόστιμα μαγειρευτά, οι προτάσεις που ακολουθούν θα ικανοποιήσουν και με το παραπάνω τις επιθυμίες σας.

Πρόκειται για σταθερές αξίες στον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής με έμφαση στην ελληνική κουζίνα και τις γνώριμες και οικείες γεύσεις.

Μπεμπέκα

Στεγασμένη σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στο Χαλάνδρι, η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς νεοταβέρνες της πόλης. Με οικογενειακή διάθεση και ένα περιβάλλον που βγάζει την οικειότητα σπιτιού –το ίδιο ισχύει και για την υπέροχη αυλή της –σερβίρει νόστιμα πιάτα από την ελληνική κουζίνα.

Μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τον κατάλογό της.

Κίτσουλας

Παραδοσιακό μαγειρείο που λειτουργεί στο Χαλάνδρι (Φιλικής Εταιρείας 25) από το 1946. Εδώ το ντεκόρ είναι απλό –μην περιμένετε επιτηδευμένο ντιζάιν και προσεγμένο ύφος– όμως το φαγητό έρχεται κατευθείαν από την κατσαρόλα της γιαγιάς και σας μυεί με τον καλύτερο τρόπο στις ελληνικές σπιτικές γεύσεις.

Ο Κίτσουλας φημίζεται για τις πίτες, το στιφάδο, τους λαχανοντολμάδες και τον κόκορα κρασάτο.

Το Βραστό

Οφείλει την ονομασία του στην κλασική και διαχρονική κρεατόσουπα με μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι, καρότα και σέληνο σε ζωμό κονσομέ, για την οποία και φημίζεται.

Το Βραστό, στο Χαλάνδρι (Ροδοδάφνης και Ρόδων 3, Πολύδροσο), λειτουργεί για περισσότερο από 40 χρόνια σερβίροντας σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, ξυπνώντας μνήμες από τα παλιά. Διαθέτει μια υπέροχη δροσερή αυλή μέσα στο πράσινο.