Με τα περισσότερα θέατρα να έχουν ξεκινήσει ήδη τις παραστάσεις της νέας σεζόν, δεν χρειάζεστε άλλη αφορμή για μια έξοδο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ακολουθούν πέντε χαλαρές προτάσεις, λοιπόν, για cocktails, ποτά και κουβεντούλα μετά το θέατρο.

Gin Joint

Οι λάτρεις του τζιν το έχουν καθιερώσει ήδη ως στέκι. Η μικρή μπάρα του Gin Joint, στην Πλατεία Καρύτση, προδιαθέτει για ποτό στα… όρθια, ενώ η ατμόσφαιρά του μεταφέρει στην εποχή της ποταπαγόρευσης. Η ενημερωμένη κάβα με premium spirits και τα πολύ προσεγμένα cocktails το συγκαταλέγουν ανάμεσα στα τοπ μπαράκια στο κέντρο της Αθήνας.

Beauty Killed The Beast

Το Beauty Killed the Beast (Παραμυθίας 14) στεγάζεται σε ένα υπέροχο διατηρητέο κτίριο στην οδό Παραμυθίας και αποτελεί μια ξεχωριστή all day επιλογή. Το interior design υπογράφει η ομάδα Νine Design, η οποία έχει επιμεληθεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μαγαζιά της πόλης.

Στον υπέροχο χώρο του θα δώσετε ραντεβού για καφέ και cocktails, ενώ διαθέτει μενού με διάφορα γευστικά πιάτα, για να συνοδεύσετε τα ποτά σας. Τα βλέμματα τραβάει το γυάλινο πάτωμα του μπαρ, κάτω από το οποίο εκτείνεται ένας ολάνθιστος κήπος.

Au Revoir

Το Au Revoir στην Πατησίων (νο 136) αποτελεί ζωντανό θρύλο της νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη, αφού λειτουργεί από το 1958. Πρόκειται για το παλιότερο bar της Αθήνας, το οποίο σχεδίασε ο διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιτέκτονας Αριστομένης Προβελέγγιος.

Κατά τη δεκαετία του ’60 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το καλλιτεχνικό κοινό της πόλης, το οποίο το τιμούσε για ένα ποτό μετά το θέατρο ή το σινεμά. Το ξύλο είναι το κυρίαρχο στοιχείο στο χώρο με τους επενδυμένους τοίχους και τα φωτιστικά από ψάθα να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Σήμερα τα ηνία του έχουν περάσει στη δεύτερη γενιά ιδιοκτητών, τα μέλη της οποίας συνεχίζουν με μεράκι την παράδοση αυτού του ρετρό χώρου. Το ουίσκι παραμένει στις σταθερές αξίες της μπάρας μέχρι σήμερα.

Bunuel Uptempo Bistro

Με όνομα εμπνευσμένο από τον Ισπανό σκηνοθέτη Bunuel, γνωστό για τον υπερρεαλισμό του, το Bunuel Uptempo Bistro δίνει το παρών επί της Πατριάρχου Ιωακείμ κοντά στον Ευαγγελισμό και αποτελεί το νέο εγχείρημα του bartender Σταμάτη Σταματιάδη. Ατμοσφαιρικός χώρος με ρετρό αισθητική, όπου θα δοκιμάσετε κλασικά cocktails από τις δεκαετίες των ‘20s και ‘30s και πιάτα με γαλλική φινέτσα.

Low Profile

«Κρυμμένο» στη στοά Μπολάνη στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί διαχρονικό στέκι για τους λάτρεις του ουίσκι, καθώς διαθέτει έναν ενημερωμένο κατάλογο με εκλεκτές ετικέτες, κατηγοριοποιημένες βάσει της χώρας προέλευσής τους.

Με ατμόσφαιρα αυθεντικού μπαρ, ευνοεί την κουβέντα, ενώ ταυτόχρονα σας μεταφέρει σε κάποια γειτονιά της Νέας Υόρκης. Ωραίες jazz μουσικές –η αγάπη του για τη jazz είναι έκδηλη και από τις φωτογραφίες των Miles Davis, Tom Waits και άλλων μετρ της jazz που βρίσκονται κρεμασμένες στους κόκκινους τοίχους του– συντροφεύουν τις στιγμές σας εδώ.