Τρία αγαπημένα αθηναϊκά εστιατόρια αυτό το καλοκαίρι δίνουν ραντεβού με το κοινό τους σε υπέροχα κυκλαδονήσια, μεταφέροντας τις γευστικές προτάσεις τους και στις διακοπές μας.

Σέριφος, Νάξος και Σαντορίνη αποτελούν το «σπιτικό» τους, στο οποίο σερβίρουν τα διάσημα πιάτα τους που τα καθιέρωσαν στη συνείδηση του κοινού στην Αθήνα, φιλοδοξώντας να αποτελέσουν και σημείο αναφοράς για το νησί όπου εντοπίζονται.

Blue Bamboo

Η εξωτική γωνιά των Άνω Πετραλώνων, που δεν είναι άλλη από το μικροσκοπικό Blue Bamboo (Κυδαντιδών 24), και αυτό το καλοκαίρι δίνει το παρών στην εναλλακτική Σέριφο και σερβίρει τις διάσημες, πια, νοστιμιές του στο Λιβάδι, το λιμάνι του νησιού. Λαχταριστά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας συνδυάζονται ιδανικά με τα cocktails που παρασκευάζονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Λεύκες

Το πρώτο «αδερφάκι» από τις περιζήτητες Λεύκες στην Αθήνα, εγκαταστάθηκε στην Σαντορίνη, στην περιοχή της Φοινικιάς ελάχιστα λεπτά από την Οία, και κερδίζει τις εντυπώσεις από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας του. Ο ιδιοκτήτης και σεφ Τάσος Ντούμας δίνει κι εδώ το (έντονο) στίγμα του, προσθέτοντας στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού ένα εμπνευσμένο εστιατόριο που μυεί τον επισκέπτη στην μοντέρνα ελληνική κουζίνα.

Musique Cafe

Το γνωστό στέκι στην Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, εκπρόσωπος της ναξιώτικης κουζίνας, καθώς οι ιδιοκτήτες του κατάγονται από τη Νάξο, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και υποδέχεται τους επισκέπτες του νησιού στην παραλία του Αγίου Γεωργίου.

Μοντέρνα πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές του όμορφου κυκλαδονησιού  πρωταγωνιστούν στις προτάσεις του καταλόγου, οι οποίες παρασκευάζονται με τοπικές πρώτες ύλες, όπως ντόπια κρεατικά και τυροκομικά προϊόντα.