Ένα νοητό ταξίδι με λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο κάτω από τον έναστρο ουρανό, βρίσκεται στη διάθεσή σας στα στέκια που ακολουθούν.

Τροπικές αυλές με μεξικάνικη διάθεση μυούν σε νόστιμα και ανεξερεύνητα γαστρονομικά μονοπάτια, με τις γευστικές προτάσεις τους να συνοδεύονται ιδανικά με σούπερ καλοκαιρινά cocktails.

Che

Το Che σας υποδέχεται στο χαρούμενο σύμπαν του για να σας προσφέρει μια αυθεντική και ολοκληρωμένη λατινοαμερικάνικη εμπειρία σε ένα νεοκλασικό της οδού Καραΐσκου (νο 151), στον Πειραιά. Μπαίνοντας στο χώρο, θα σας προϋπαντήσει στα δεξιά μια υπέροχη τοιχογραφία της Φρίντα Κάλο, με ύψος που αγγίζει τα 14 μέτρα.

Το επόμενο που αντικρίζετε είναι μια τροπική αυλή, με τραπεζάκια ζωγραφισμένα στο χέρι και latin πινελιές, που παραπέμπει σε μεξικάνικη hacienda. Προχωρώντας στο εσωτερικό, το σκηνικό που ξεδιπλώνεται μπροστά σας είναι εξίσου εντυπωσιακό, με έντονα χρώματα, εξωτικές ταπετσαρίες, vintage έπιπλα, ανεμιστήρες οροφής, πλεκτά φωτιστικά και αυθεντικά συλλεκτικά αντικείμενα.

Εδώ θα πραγματοποιήσετε ένα γευστικό ταξίδι στη Λατινική Αμερική, ενώ η εμπειρία ολοκληρώνεται με κάποιο από τα ευφάνταστα signature cocktails.

Coyoacan Athens

Στην αρχή του πεζόδρομου της Ηρακλειδών (νο 10) στο Θησείο, συναντάται το Coyoacan Athens, ένα μπαρ- εστιατόριο με μεξικάνικο ταμπεραμέντο. Η ονομασία του οφείλεται στην μεξικάνικη πόλη όπου μεγάλωσε η φημισμένη, μεξικανή ζωγράφος Φρίντα Κάλο, την οποία θα παρατηρήσετε σε μια ανατρεπτική τοιχογραφία σε έναν από τους εσωτερικούς τοίχους του μαγαζιού.

Τόσο η διακόσμηση, όσο και η φιλοσοφία της κουζίνας έχουν έντονο μεξικάνικο χαρακτήρα. Στην κάβα θα βρείτε μια ενημερωμένη γκάμα από τεκίλες, ενώ τα signature cocktails χαρακτηρίζουν την μπάρα του.

Amigos

Με 100% μεξικάνικο ταμπεραμέντο τα bar- restaurant Amigos –σε Γλυφάδα (Κύπρου 65) και Νέα Σμύρνη (Μ. Αλεξάνδρου 70)– σας ταξιδεύουν στη χώρα της τεκίλας, όχι μόνο μέσα από τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου, αλλά και από το χώρο του, με τις παραδοσιακές tequilerias και τους αληθινούς κήπους.

Η tex- mex κουζίνα έχει την τιμητική της με πλούσιες και γενναίες μερίδες να σας βάζουν σε μεξικάνικο mood. Burritos, chimichangas, enchiladas, fajitas και άφθονη margarita στα σημεία αναφοράς του.