Το διεθνούς φήμης περιοδικό Time Out πριν λίγες ημέρες δημοσίευσε τη λίστα με τα 36 καλύτερα κοκτέιλ στον κόσμο για το 2019, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ένα ελληνικό.

Οι εξειδικευμένοι αρθρογράφοι του περιοδικού, αφού δοκίμασαν αμέτρητα κοκτέιλ σε 27 πόλεις και 18 χώρες συνολικά, κατέληξαν ότι το καλύτερο του κόσμου για την χρονιά που διανύουμε σερβίρεται σε αθηναϊκό μπαρ.

Ο λόγος για το «Aegean Negroni» το οποίο οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Αθήνας μπορούν να δοκιμάσουν στο καθιερωμένο και πολυβραβευμένο (συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των World’s 50 Best Bars), The Clumsies, στην καρδιά της πόλης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βιώνει μια «επανάσταση» στο χώρο του bartending με νέους και ταλαντούχους μπάρμαν να πειραματίζονται με τοπικά προϊόντα όπως η τσικουδιά, το ούζο και η μαστίχα, διάφορα τοπικά βότανα, μέλι ακόμη και πιο ιδιαίτερες πρώτες ύλες όπως το γιαούρτι και οι ελιές.

«Φωτεινό» παράδειγμα, λοιπόν, για τους συντάκτες του άρθρου, αποτελούν οι Νίκος Μπάκουλης και Βασίλης Κυρίτσης, των Clumsies, οι οποίοι καταφέρνουν να συνδυάσουν με ιδιαίτερη μαεστρία τις τοπικές πρώτες ύλες που έχουν στη διάθεσή τους και να δημιουργήσουν εξαιρετικά κοκτέιλ.

Το βραβευμένο «Aegean Negroni», με το λαμπερό μπλε του Αιγαίου, αποτελείται από το χειροποίητο τζιν και βερμούτ που παράγουν οι ίδιοι, με προσθήκες Martini και Martini Ambrato, ενώ η αναζωογονητική γεύση του οφείλεται στους σπόρους μάραθου και το δίκταμο από την Κρήτη, τα οποία επισφραγίζουν με τον καλύτερο τρόπο το μεσογειακό άρωμά του.

Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα με τα καλύτερα κοκτέιλ στο κόσμο εδώ.