Στέκια με θέα ή όχι, ωραίο περιβάλλον και ατμοσφαιρικούς χώρους σας καλούν για κάφε, κρασάκι, ποτό ή cocktails και κουβεντούλα με συναδέλφους ή φίλους.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης βρίθει από επιλογές που απευθύνονται σε όλους. Βρείτε εκείνο που ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις σας και καθιερώστε το στο στέκι της παρέας.

A for Athens

Από τα στέκια στο Μοναστηράκι που έκαναν «μόδα» το συνδυασμό των ποιοτικών cocktails με την εκπληκτική θέα. Cocktails με την Ακρόπολη στα… πόδια σας, λοιπόν, μόνο ξεχωριστά μπορούν να είναι.

Το A for Athens (Μιαούλη 2-4) βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου, μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Μοναστηράκι, και αποτελεί το hot spot της πόλης τόσο για την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, όσο και για τον αρωματικό καφέ και το πλούσιο πρωινό του.

Peek a Bloom

«Παιδάκι» της ομάδας του φημισμένου Mind The Cup στο Περιστέρι δείχνει (και αυτό) ιδιαίτερη αδυναμία στον καλό καφέ. Ξεχωριστοί καφέδες που καταφτάνουν απευθείας από φάρμες σε διάφορες ποικιλίες καβουρδίζονται στο χώρο (διαθέτει διαχωρισμένο εργαστήριο- roastery), ενώ την παραγγελία σας παρασκευάζουν εξειδικευμένοι και έμπειροι barista.

Το βραδάκι μεταμορφώνεται σε αυθεντικό cocktail bar με τη σκυτάλη να παίρνουν μοναδικά signature cocktails, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε σε ένα καθαρά urban περιβάλλον, στην ατμοσφαιρική στοά της Λέκκα στην καρδιά της Αθήνας, αρκετά μακριά, ωστόσο, από τη βουή του κέντρου.

Blue Bird

Tο μικροσκοπικό και vintage Blue Bird στον πεζόδρομο της Ηπίτου, λίγα βήματα από το Σύνταγμα, αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα after office ποτό μετά την δουλειά. Τζαζ μουσικές και ρετρό διακόσμηση στον λιλιπούτειο αυτό χώρο, που αποτελεί πραγματικό «θησαυρό» για τους λάτρεις του κέντρου.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές, τα οποία συνδυάζονται ιδανικά με την σπιτική λεμονάδα ή βυσσινάδα του.

Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου bistro.