Η περιοχή ανάμεσα στο Σύνταγμα και το Μοναστηράκι ακούει στον όρο «Εμπορικό Τρίγωνο» και περιλαμβάνει κάποιες από τις περιοχές- σταθμούς για την διασκέδαση στο κέντρο της πόλης.

Καθιερωμένα στέκια στην Κολοκοτρώνη και την Πραξιτέλους, την Αβραμιώτου, την Πλατεία Καρύτση και τον μικρό πεζόδρομο της Κλειτίου αποτελούν τέλεια επιλογή για να τα πείτε και να τα πιείτε με την παρέα.

Six D.O.G.S

Ο πολυεπίπεδος κήπος του αγαπημένου Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8), με τη χαριτωμένη neon πινακίδα του να οδηγεί τους περαστικούς στο βάθος του, είναι καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι, γεμάτος. Μετά από μια βόλτα στην Ερμού και στα πέριξ, μπορείτε να καθίσετε εδώ για καφέ, ποτό ή γλυκό, ανάλογα με τα κέφια. Σε όσα πρέπει να δοκιμάσετε, επίσης, και τα εμπνευσμένα cocktails του. Ο χώρος κερδίζει τις εντυπώσεις με τη χαλαρή ατμόσφαιρά του.

Gin Joint

Οι λάτρεις του τζιν το έχουν καθιερώσει ήδη ως στέκι. Η μικρή του μπάρα προδιαθέτει για ποτό στα… όρθια, ενώ η ατμόσφαιρά του μεταφέρει στην εποχή της ποταπαγόρευσης. Η ενημερωμένη κάβα με premium spirits και τα πολύ προσεγμένα cocktails το συγκαταλέγουν ανάμεσα στα τοπ μπαράκια στο κέντρο της Αθήνας.

Baba Au Rum

Ένα από τα καλύτερα cocktail bar στην Αθήνα (Κλειτιού 6) αλλά και του κόσμου, καθώς συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα World’s 50 Best Bars του κόσμου. Πρόκειται, λοιπόν, για το «παιδί» του αξιόλογου bartender Θάνου Προυναρούς, που έχει στιγματίσει τα βράδια και τα ποτήρια όποιου το έχει επισκεφτεί με ψαγμένα αποστάγματα και βραβευμένες επιλογές.

Το Baba Au Rum διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ρούμι στην Ευρώπη και τους πιο ταλαντούχους mixologists στην μπάρα του. Ο χώρος είναι παρεΐστικος και χαρούμενος, το σέρβις άψογο και η μουσική ευχάριστη. Όσο για τα ποτά… Αρκεί να πείτε τι σας αρέσει γευστικά και όλες σας οι επιθυμίες θα μετατραπούν μαγικά σε κοκτέιλ!

The Clumsies

Το The Clumsies, στην οδό Πραξιτέλους, ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου (και αυτό συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των World’s 50 Best Bars), φιλοξενείται σε ένα επιβλητικό διατηρητέο κτίριο και φέρει αρώματα και μνήμες «παλιάς καλής Αθήνας». Από το 1900 και μέχρι πρόσφατα, το οινομαγειρείο «Δωρίς» έγραψε τη δική του ιστορία εδώ και αποτέλεσε γευστικό «σπίτι» των μυημένων Αθηναίων, κάτι που ως φιλοσοφία και διάθεση φιλοξενίας ακολουθούν και οι «The Clumsies».

The Bank Job

Στεγασμένο στο χώρο όπου παλαιότερα πραγματοποιούνταν η καταμέτρηση χρημάτων της Τράπεζας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, το The Bank Job (Κολοκοτρώνη 13) είναι ένα fun cocktail bar διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

Πέρα από τα ποιοτικά cocktails, ένας ακόμη λόγος για να το επιλέξετε είναι το γεγονός ότι αγαπάει την party μουσική –κάτι που δικαιολογεί και τον χαρακτηρισμό fun cocktail bar διαφοροποιώντας το έτσι από τα υπόλοιπα cocktail bars της πόλης– η οποία κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ δίνει το ρυθμό για χορό και διασκέδαση με την παρέα.