Αν θέλετε να αποφύγετε συναντήσεις με ανεπιθύμητα πρόσωπα, τα έξι μπαράκια που ακολουθούν «κρυμμένα» σε στοές στο κέντρο της πόλης, αποτελούν σίγουρα ιδανική λύση.

Απολαύσετε το ποτό και το cocktails σας, γιατί όχι μπορείτε ακόμη και να τσιμπήσετε κάτι αν θελήσετε, σε υπέροχους χώρους που προσφέρονται για χαλαρωτικές και ατμοσφαιρικές εξόδους.

Bartesera

Από τα πρώτα μπαρ που ανέδειξαν την περιοχή γύρω από την Στοά Πραξιτέλους, καθιερώνοντάς την σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου. Λίγα βήματα στη στοά και βρίσκεστε σε ένα υπέροχο, γεμάτο φυτά αίθριο, με οροφή που ανοίγει ή κλείνει ανάλογα με τα κέφια του καιρού.

Με άλλους δύο χώρους εκατέρωθεν δημιουργεί μια urban exotica και ελαφρώς vintage αισθητική και αίσθηση ανακατεύοντας μοναδικά τις έννοιες «αστικό» και «φυσικό». Premium ετικέτες και μια εξαιρετικά φροντισμένη cocktail list, με signature αλλά και ελαφρώς πειραγμένες εκτελέσεις πάνω σε κλασικά κοκτέιλ, στις επιλογές των βραδινών θαμώνων του.

City Bistro

Από τα πιο δημοφιλή meeting points στο κέντρο της Αθήνας, το City Bistro στην ατμοσφαιρική στοά Σπύρου Μήλιου φέρνει ευρωπαϊκό αέρα, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία στην καρδιά της πόλης. Απλό, ζεστό και ανεπιτήδευτο αποτελεί ιδανική πρόταση για όλες τι ώρες της ημέρας.

Ο σύγχρονης αρχιτεκτονικής χώρος του αποπνέει ευρωπαϊκό αέρα –ζεστός με προσεγμένη επίπλωση και ανάλογο φωτισμό– και σας προσκαλεί τόσο για coffee ή lunch break κατά τη διάρκεια του shopping, όσο και για επαγγελματικά ραντεβού και χαλαρό ποτό το βράδυ. Αγαπημένο στέκι επιτυχημένων ηθοποιών του καλλιτεχνικού στερεώματος σας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσετε το θέατρο με ένα γεύμα  ή ποτό.

Barreldier

Τόσο μικρό και cozy, όσο να χωράνε ιδανικά οι θαμώνες του γύρω από την μπάρα του. Με ευρωπαϊκό αέρα, το Barreldier (Βουλής 7) στην αρχή της στοάς Μπολάνη φημίζεται για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα παλαιωμένα cocktails του Mario, που συναντάται πίσω από την μπάρα του. Χειροποίητα  bitters και σιρόπια, ενισχύουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του. Jazz και funk μουσικές συμπληρώνουν την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Rehab

Στο βάθος της στοάς του μικροσκοπιικού πεζόδρομου της Θησέως συναντάμε ένα ιδιαίτερο μπαρ με ψυχεδελική διακόσμηση και πλούσιες αναφορές στα 70’s. Το χρυσό χρώμα, οι καθρέφτες, τα εξωτικά vintage αντικείμενα και το επιβλητικό ενυδρείο πάνω από την μπάρα είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στο σκηνικό.

Εν αντιθέσει με την ονομασία του, δεν ερχόμαστε για αποτοξίνωση, αλλά για τα αξιόλογα cocktails με βάση κυρίως το ρούμι (η κάβα διαθέτει περισσότερες από 90 επιλεγμένες ετικέτες).

By the Glass

Από τα σημεία αναφοράς για τους λάτρεις του κρασιού, το wine bar- restaurant By the glass «φωλιασμένο» στη Στοά Ράλλη, πίσω από τη ρώσικη εκκλησία επί της Φιλελλήνων, αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές όταν δίνουμε ραντεβού για κρασί στο κέντρο.

Ένα από τα ομορφότερα και πιο «ζεστά» σημεία στην Αθήνα που αγαπά το καλό κρασί και τους Έλληνες παραγωγούς, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, δηλώνει λάτρης της ωραίας εικόνα και της μουσικής. Διαθέτει μια πλούσια wine list με περίπου 500 ετικέτες, ενώ οι 200 από αυτές σερβίρονται και σε ποτήρι. Νόστιμες προτάσεις από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα πρωταγωνιστούν στο κατάλογο.

Noel

Με όνομα που παραπέμπει στην αγαπημένη εποχή όλων (τουλάχιστον των περισσότερων), μικρών και μεγάλων, κερδίζει επάξια τον τίτλο του πιο όμορφου, χριστουγεννιάτικου στεκιού στην πόλη. Στο στέκι πίσω από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης (Κολοκοτρώνη 59Β, Στοά Κουρτάκη) που κάθε μέρα του χρόνου είναι Χριστούγεννα, δεν μπορούμε να αντισταθούμε στα ενδιαφέροντα cocktails και το απολαυστικό του brunch.