Ο καφές για τους περισσότερους αποτελεί ιεροτελεστία. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακολουθούν τις τάσεις, ενημερώνονται με τις εξελίξεις στο κομμάτι του καφέ και αναζητούν στέκια όπου τον παρασκευάζουν με ιδιαίτερη μαεστρία.

Ακολουθούν πέντε από αυτά, τα οποία σημειώνουν μεγάλη εξειδίκευση, για την οποία και ξεχωρίζουν, και βάζουν σε διάθεση… εκδρομής, καθώς βρίσκονται εκτός κέντρου.

Nomad

Το Nomad θα σας προσελκύσει στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου (νο3), στο Χαλάνδρι, ο οποίος πλημμυρίζει από τα αρώματα του φρεσκοκομμένου καφέ που αναδύονται από το καβουρδιστήρι του. Δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στον καφέ και εξεζητημένο μεράκι στην παρασκευή του.

Mind the Cup

Το Mind the Cup βρίσκεται στο Περιστέρι (Αιμιλίου Βεάκη 29) και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του νεοϋορκέζικου Buzzfeed με τα 25 coffee shops παγκοσμίως που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στη ζωή του. Εξαιρετική γεύση και προσεγμένη ποιότητα στον καφέ, που καβουρδίζεται επιτόπου σε ειδική μηχανή.

Qahwa

Οι άνθρωποι του Qahwa στο Αιγάλεω (Μάρκου Μπότσαρη 1) είναι βραβευμένοι coffee specialists και ο κατάλογος του περιλαμβάνει μονοποικιλιακούς καφέδες και προσεκτικά επιλεγμένα ποιοτικά blends. Βρίσκεται στο Αιγάλεω και μπορείτε να το επισκεφτείτε και για να αγοράσετε καβουρδισμένο καφέ για το σπίτι.

Bartist

Το Bartist στις Αχαρνές (Λ. Φιλαδελφείας 4) περηφανεύεται για τη μεγάλη του εξειδίκευση στο κομμάτι του καφέ, που αποτελεί μία από τις βασικές πτυχές της επιτυχίας του. Οι baristi του είναι εκπαιδευμένοι από καθηγητή της SCAE, ενώ διαθέτει και δικό του speciality blend.

Quishr

Στη Νέα Φιλαδέλφεια το Quishr (Πίνδου 45 & Ανακούς) είναι πάντα έτοιμο να σας μυήσει στα μυστικά της τέχνης του καφέ. Εδώ σερβίρουν φρεσκοκομμένο speciality καφέ που αλέθεται μπροστά σας. Γευστικά snacks, υγιεινές προτάσεις ενέργειας και γλυκά ημέρας ολοκληρώνουν τον ενδιαφέροντα και value for money κατάλογό του.