Τι κι αν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σας βρίσκει στην Αθήνα; Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και βγείτε για σούπερ δροσιστικά και καλοκαιρινά cocktails σε καθιερωμένα στέκια που δεν σφύζουν και τόσο πολύ από κόσμο.

Ακολουθούν πέντε διευθύνσεις στην πόλη που, τόσο με την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον τους, όσο και με τις υπέροχες προτάσεις τους θα σας κάνουν να ξεχάσετε σίγουρα ότι «ξεμείνατε» στο κλεινόν άστυ.

Tiki

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού.

Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων συναντάται ο Κύριος Χου. Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Στα συν και η υπέροχη αυλή του.

Beauty Killed The Beast

Το Beauty Killed the Beast (Παραμυθίας 14) στεγάζεται σε ένα υπέροχο διατηρητέο κτίριο στην οδό Παραμυθίας και αποτελεί μια ξεχωριστή all day επιλογή. Το interior design υπογράφει η ομάδα Νine Design, η οποία έχει επιμεληθεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μαγαζιά της πόλης.

Στον υπέροχο χώρο του θα δώσετε ραντεβού για καφέ και cocktails, ενώ διαθέτει μενού με διάφορα γευστικά πιάτα, για να συνοδεύσετε τα ποτά σας. Τα βλέμματα τραβάει το γυάλινο πάτωμα του μπαρ, κάτω από το οποίο εκτείνεται ένας ολάνθιστος κήπος.

Bartesera

Από τα πρώτα μπαρ που ανέδειξαν την περιοχή γύρω από την Στοά Πραξιτέλους, καθιερώνοντάς την σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου. Λίγα βήματα στη στοά και βρίσκεστε σε ένα υπέροχο, γεμάτο φυτά αίθριο, με οροφή που ανοίγει ή κλείνει ανάλογα με τα κέφια του καιρού. Με άλλους δύο χώρους εκατέρωθεν δημιουργεί μια urban exotica και ελαφρώς vintage αισθητική και αίσθηση ανακατεύοντας μοναδικά τις έννοιες «αστικό» και «φυσικό».

Οι μουσικές ακολουθούν ακριβώς αυτό το urban exotic ανακάτεμα, μιξάροντας funk μπασογραμμές, soul πνευστά, african εξωτικά κρουστά με σύγχρονα υλικά και ηχοτοπία της πόλης του σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και πολύ φρέσκο. Premium ετικέτες και μια εξαιρετικά φροντισμένη cocktail list, με signature αλλά και ελαφρώς πειραγμένες εκτελέσεις πάνω σε κλασικά κοκτέιλ, στις επιλογές των βραδινών θαμώνων του.

Μαύρος Γάτος

Αυθεντικό street bar στα Εξάρχεια (Κωλέττη 40), από εκείνα που γίνονται στέκια. Η έμφαση έχει δοθεί στη μπάρα και τη μουσική, δύο από τους βασικούς λόγους που μας κάνουν να συγκαταλέγουμε το Μαύρο Γάτο στα αγαπημένα μας spot στα Εξάρχεια.

Η μεγάλη, δωδεκάμετρη μπάρα του «πρωταγωνιστεί στο χώρο», ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία έχουν έντονες αναφορές σε jazz και blues καταβολές. Η κάβα του διαθέτει μεγάλη γκάμα σε ουίσκι, ενώ θα το προτιμήσετε και για τα old fashioned cocktails, για τα οποία και φημίζεται.