Όσοι δεν καταφέρατε μέχρι στιγμής να επισκεφτείτε την φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Έλληνα φωτοδημοσιογράφου Γιάννη Μπεχράκη έχετε μία ευκαιρία να την απολαύσετε από κοντά το Σάββατο 15 Ιουνίου, καθώς πρόκειται για την τελευταία ημέρα διοργάνωσής της.

Επιπλέον, ένα μουσικό φεστιβάλ στον Εθνικό Κήπο και το Πάρκο Ελευθερίας, μία φωτογραφική έκθεση στο Μουσείο Ακρόπολης καθώς και μία μουσική παράσταση για παιδιά στις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου για όσους παραμείνουν στην πόλη.

Φωτογραφική έκθεση στο Μουσείο Ακρόπολης

© Μουσείο Ακρόπολης. Φωτογραφία Νίκος Δανιηλίδης

Στην αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης έως τις 31 Οκτωβρίου, διοργανώνεται η έκθεση «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης».

Η έκθεση αυτή στήθηκε απλόχωρα στο Μουσείο Ακρόπολης με ευρεία χρήση φωτογραφιών γιγαντιαίου μεγέθους που κάλυψαν ολόκληρους τοίχους, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται πάνω στον βράχο της Ακρόπολης και παρακολουθεί τις εργασίες.

Οι φωτογραφίες τεκμήρια των επί σαράντα και πλέον ετών αναστηλωτικών εργασιών, ομαδοποιούνται σε έξι θεματικές ενότητες (αυταπάρνηση, μόχθος, συνεργασία, μεράκι, καμάρι, συναδέλφωση) που προβάλλουν τον ανθρώπινο παράγοντα και αναδεικνύουν τα συναισθήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην αποκατάσταση των μνημείων.

Μουσική παράσταση για παιδιά

Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, διοργανώνει μια μουσική παράσταση για παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, το Σάββατο 15 Ιουνίου (ώρα 11.00), στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας (Ανδρομάχης 86Α & Αλκμήνης).

Την παράσταση, η οποία έχει βασιστεί στο δραματικό ποίημα «Πεέρ Γκυντ» του Ερρίκου Ίψεν που γράφτηκε το 1867, παρουσιάζει η μουσικοεκπαιδευτική ομάδα musicArte.

Athens Photo World: Έκθεση Eyewitness / Γιάννης Μπεχράκης

Μέχρι το Σάββατο 15 Ιουνίου θα παρουσιάζεται η έκθεση Athens Photo World: Έκθεση Eyewitness / Γιάννης Μπεχράκης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τριάντα χρόνια φωτοδημοσιογραφίας, διακρίσεων και βραβείων, τριάντα χρόνια παρουσίας του Γιάννη Μπεχράκη στα γεγονότα που πλέον ονομάζουμε «σύγχρονη ιστορία» την ώρα που αυτή γραφόταν.

Μια συλλογή με εβδομήντα από τις πιο δυνατές και επιδραστικές φωτογραφίες του Έλληνα φωτοδημοσιογράφου σε μια έκθεση που θα θα πλαισιώνεται από video με ομιλίες και συνεντεύξεις του Γιάννη Μπεχράκη κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης φωτογραφικής πορείας του με τις πιο σημαντικές σκέψεις του για τη φωτογραφία και τον κόσμο.

Athens Gardens Festival 2019

To φεστιβάλ που γεννήθηκε στους κήπους της Αθήνας και τίμησε από το 2013 μέχρι σήμερα τον Εθνικό Κήπο ανοίγει κι άλλο την βεντάλια του και μετουσιώνεται σε ένα διαγωνιστικό φεστιβάλ μικρών μουσικών και χορωδιακών συνόλων στον Εθνικό κήπο και στον κήπο του κέντρου τεχνών στο πάρκο Ελευθερίας.

Στις 14, 15 και 16 Ιουνίου τα διαγωνιζόμενα μουσικά και χορωδιακά σύνολα θα παρουσιαστούν τα πρωινά στον Εθνικό Κήπο και τα βράδια στον κήπο του κέντρου τεχνών. Η κριτική επιτροπή από διακεκριμένους καλλιτέχνες και μουσικολόγους, θα επιλέξει τα τρία πρώτα σύνολα, τα οποία θα βραβευτούν με χρηματικά έπαθλα. Κατά την διάρκειά του θα ακουστούν μουσικές από την παγκόσμια ανθολογία της κλασσικής, ρομαντικής, ιμπρεσσιονιστικής, σύγχρονης και νεοκλασσικής μουσικής.

To Athens Gardens Festival συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.