Η Αθήνα τον Αύγουστο δείχνει πιο όμορφη από ποτέ, ενώ το κέντρο της μοιάζει ως ο ιδανικότερος προορισμός για να δώσετε ραντεβού με την παρέα για αυθεντικές μεζεδοκαταστάσεις.

Στις προτάσεις που ακολουθούν θα ζήσετε μοναδικές εμπειρίες, δοκιμάζοντας μερακλίδικα μεζεδάκια σε υπαίθριους χώρους με τραπεζάκια έξω και αυλές που σίγουρα θα γίνουν το σημείο αναφοράς σας.

Κληματαριά

Λειτουργεί από το 1927 στην Πλατεία Θεάτρου σε ένα σκηνικό που μας μεταφέρει σε αυλή αθηναϊκής κατοικίας της δεκαετίας του ’60. Η Κληματαριά μπορεί να άλλαξε αρκετούς ιδιοκτήτες, ωστόσο η ονομασία της παρέμεινε η ίδια, δείχνοντας ότι η αρχική έμπνευση βασίστηκε σε γερά θεμέλια.

Παραδοσιακή κουζίνα και απλές γεύσεις θα σας κάνουν να την επιλέξετε και για τις γιορτινές εξόδους σας. Κρεατικά στη γάστρα, ποικιλία μαγειρευτών, υπέροχες πίτες στις βασικές επιλογές του καταλόγου. Live μουσικές βραδιές στα συν.

Ροζαλία

Συνώνυμη με τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 54) στα Εξάρχεια, η Ροζαλία αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του κέντρου από το 1978. Η παραδοσιακή ταβέρνα με την φημισμένη της αυλή (με ανοιγοκλειόμενη οροφή αναλόγως τον καιρό), φέρνει τα ορεκτικά σε δίσκο για να διαλέξετε εκείνα της αρεσκείας σας. Μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά και μαγειρευτά.

Αυλή

Μυστική αυλή στο κέντρο της πόλης, στην καλλιτεχνική γειτονιά του Ψυρρή (Αγίου Δημητρίου 12). Μία μικρή πόρτα μεταξύ μιας βιομηχανίας ρούχων και μιας αποθήκης οδηγεί σε αυτήν την κρυφή αυλή, που λειτουργεί ως καφενείο από την εποχή της Κατοχής. Το περιβάλλον φέρνει στο νου εικόνες από τη δεκαετία του ’50 με τη μακρόστενη αυλή, τις ασβεστωμένες σκάλες, τα μπλε πορτοπαράθυρα και τα καρό τραπεζομάντιλα.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης έχει αναλάβει τα ηνία από το 1985, διατηρώντας, ωστόσο, τον παραδοσιακό χαρακτήρα του καφενείου. Τα τελευταία, χρόνια, μάλιστα έχει προσθέσει και λιγοστά, μερακλίδικα μεζεδάκια στο τηγάνι (τηγανητό συκώτι, χωριάτικο λουκάνικο, σαγανάκι με παστουρμά) για να συνοδεύσετε την παγωμένη μπύρα. Οι παραγγελίες προετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα μπροστά σας και οι τιμές θυμίζουν… περασμένες εποχές.