Μετά από μια σειρά χειμερινών εμφανίσεων που ξεχώρισαν και λίγο πριν την κεντρική καλοκαιρινή συναυλία του, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στα Λιπάσματα Δρεπετσώνας, με την Αθηνά Κοντοδήμα και τον Γιάννη Κότσιρα, o Παντελής Κυραμαργιός δίνει ραντεβού με το κοινό σε νησιά και άλλα πανέμορφα σημεία της Ελλάδας για να γεμίσει τις βραδιές με τα τραγούδια του αλλά και κομμάτια άλλων δημιουργών που ίδιος αγαπά ιδιαίτερα.

Αμοργός, Σύμη, Ρόδος, Κυπαρίσσι Λακωνίας, Ελαφόνησος και  Λίμνη Τριχωνίδα είναι οι σταθμοί της καλοκαιρινής περιοδείας του ταλαντούχου δημιουργού και ερμηνευτή ο οποίος μαζί με ομάδα εξαιρετικών μουσικών υπόσχεται σε όσους βρεθούν κοντά του ένα πρόγραμμα απρόσμενο και συναρπαστικό!

«Στον πυρήνα κάθε τι ζωντανού υπάρχει μουσική». Αυτή είναι η φιλοσοφία που διέπει την πορεία του Παντελή Κυραμαργιού και με αυτή τη διάθεση θα συναντηθεί κι αυτή τη φορά με το κοινό για να δημιουργήσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα γεμάτη από τη δύναμη και την ομορφιά των τραγουδιών.

Εκτός από τα κομμάτια της προσωπικής του δισκογραφίας, η βραδιά κρύβει και πολλές εκπλήξεις: ακυκλοφόρητα τραγούδια, παραδοσιακή μουσική, απρόσμενα περάσματα από την περιφέρεια του ροκ, γέφυρες προς άλλα μουσικά είδη και αναπάντεχα mashups.

O Παντελής Κυραμαργιός λίγο πριν την έναρξη της περιοδείας του μίλησε στο newsbeast.gr.

Τι ακριβώς θα παρουσιάσετε στα Λιπάσματα;

Στις 29 Ιουλίου, στον εμβληματικό χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας θα παρουσιάσουμε με την υπέροχη, δυναμική μπάντα μας τραγούδια απο τα δυο προηγούμενα άλμπουμ μας που κυκλοφόρησαν την τελευταία τριετία, την «Αρετή» και το «Ως την άκρη της κωστής». Επίσης θα παίξουμε τραγούδια που κυκλοφόρησαν φέτος αλλά και κάποια που ακόμα δεν έχουν δισκογραφηθεί και θα ακουστούν για πρώτη φορά.

Φυσικά δεν θα λείψουν αγαπημένα τραγούδια απο το «έντεχνο» ρεπερτόριο και την παραδοσιακή μας μουσική. Θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις με περάσματα απο ακούσματα της εφηβείας μας. Οι Prodigy και οι Metallica θα συναντήσουν την «Ανδρονίκη» και τη «Ζαχαρούλα».

Στην παρέα μας θα είναι φυσικά η Αθηνά Κοντοδήμα αλλά και πολλοί φίλοι με τους οποίους έχουμε φτιάξει τραγούδια όπως η Ευτυχία Μητρίτσα, ο Πάνος Παπαϊωάννου και άλλοι. Την βραδιά θα κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή ο μεγάλος Γιάννης Κότσιρας με τα υπέροχα τραγούδια του τα οποία έχουμε αγαπήσει τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια και φυσικά δεν θα λείψουν από το πρόγραμμα οι «Δυο σπιθαμές», το κομμάτι που μας δένει με τον σπουδαίο ερμηνευτή.

Με τι διάθεση θέλετε να φύγει το κοινό από τη συγκεκριμένη συναυλία;

Θα ήθελα να είναι για τον κόσμο μια βραδιά διαφορετική, ιδιαίτερη. Μια βραδιά που όλοι μας, μουσικοί και θεατές θα στρέψουμε το βλέμμα μας προς τα μέσα και θα φωτίσουμε τις σκοτεινές μας πλευρές. Με αίσθηση πληρότητας και με χαμόγελα και με όρεξη για αλλαγές θα ήθελα ιδανικά να αφήσουμε τα Λιπάσματα.

Μαζί σας στη σκηνή θα βρεθεί και ο Γιάννης Κότσιρας. Πώς προέκυψε η συμμετοχή του;

Με τον κ. Κότσιρα μας έδεσε αρχικά το τραγούδι «Δυο σπιθαμές» το οποίο τραγουδήσαμε μαζί και συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ «Αρετή» του 2018. Στη συνέχεια με τίμησε με την παρουσία του σε κάποιο από τα live του περασμένου χειμώνα. Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί το «Νησί της φαντασίας» ένα παιδικό άλμπουμ στο οποίο υπογράφω τη μουσική, η Σταυρούλα Παγώνα τους στίχους και ο Γιάννης Κότσιρας είναι ένας από τους 12 ερμηνευτές των τραγουδιών. Τον κάλεσα λοιπόν στη συναυλία μας και όπως πάντα ήταν πρόθυμος να μας στηρίξει. Τον ευχαριστώ, τον εκτιμώ και τον αγαπώ.

Τα επόμενα σχέδια σας για το καλοκαίρι αλλά και για το χειμώνα;

Μέτα Λιπάσματα, 31 Ιουλίου παίζουμε στην αγαπημένη μου Αμοργό. Θα ακολουθήσει η ιδιαίτερη πατρίδα μου, η Σύμη στις 3 Αυγούστου και μετά η Ρόδος στις 4, το υπέροχο Κυπαρίσσι Λακωνίας στις 7, η Ελαφόνησος στις 10, το Lake Party στην Τριχωνίδα στις 22 και άλλα.

Κατά τα άλλα, είναι αρκετά δημιουργική περίοδος μιας και ηχογραφώ σιγά σιγά το νέο υλικό και αναμένεται να κυκλοφορήσουν καινούργια τραγούδια το φθινόπωρο. Οι χειμερινές μας εμφανίσουν θα ξεκινήσουν στον Σταυρό του Νότου όπου θα παίξουμε τις δύο πρώτες Πέμπτες του Νοέμβρη.