Το Κεντρικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επιστρέφει στη Μονή Λαζαριστών. Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται: «Ύστερα από τα πρόσφατα γεγονότα σε σχέση με το δικαίωμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος να λάβει γνώση της εκτέλεσης προϋπολογισμού της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία “Μονή Λαζαριστών”, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 71,1% – γεγονός που είχε ως συνέπεια την προσωρινή απόσυρση του καλλιτεχνικού του έργου από τις σκηνές του συγκροτήματος, το Κ.Θ.Β.Ε., σε ένδειξη καλής θέλησης, επιστρέφει στην Μονή Λαζαριστών με τρεις παραγωγές:

Το «Blasted» της Σάρας Κέιν στην σκηνή «Σωκράτης Καραντινός».

«Το Κύμα» του Ρον Τζόουνς και το Χοροθέατρο με την παραγωγή «Imagine – ο Τζον Λένον ονειρεύεται» στο Μικρό Θέατρο καθώς και με την δράση «Κοινωνικό Θεατροπωλείο» από 29 Μαρτίου 2013 έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013.

Παράλληλα, το Κ.Θ.Β.Ε. επιμένει στην αναγκαιότητα μιας σύσκεψης υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Προέδρου της Μονής Λαζαριστών, Απόστολου Τζιτζικώστα, για επαναδιαπραγμάτευση των όρων συμμετοχής των εταίρων και για μια πιο δίκαιη κατανομή.