«Είμαι ερωτευμένη με τον κινηματογράφο. Και θέλω να το πω αυτό γιατί εδώ είναι Ιταλία. Ξεκίνησε τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο… Θεωρώ τον εαυτό μου παγκόσμια ηθοποιό, αγαπώ τον ρωσικό κινηματογράφο, τον γαλλικό, αλλά ξεκίνησα με τον Φελίνι, τότε υπήρχε και ο Κιούμπρικ, αλλά ο Φελίνι… Στα δεκαπέντε μου έφευγα από το σχολείο και πήγαινα στον κινηματογράφο για να βλέπω εικόνες που δεν καταλάβαινα πάντα, αλλά ήξερα ότι θέλω να είμαι ένα κομμάτι αυτού του κόσμου» ήταν κάποιες από τις δηλώσεις της Νικόλ Κίντμαν.

Η Αυστραλιανή ηθοποιός εγκωμίασε τον ιταλικό κινηματογράφο και τους δημιουργούς του παραλαμβάνοντας το βραβείο Taormina Arte Award για το σύνολό της καριέρας της στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ταορμίνα στη Σικελία, στο Teatro Antico.

Η Νικόλ Κίντμαν συμμετείχε σε masterclass και μίλησε με το κοινό για τις επαγγελματικές και συναισθηματικές επιλογές της και τις επιρροές που οδήγησαν στη σημαντική καριέρα της στον κινηματογράφο.

«Ο μαγικός ρεαλισμός σας με συγκλόνισε. Είδα το “La grande bellezza” στις Κάννες μεσάνυχτα και με κυρίευσε» τόνισε η ηθοποιός.

«Αυτή η χώρα με αγκάλιαζε πάντα με αγάπη. Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ήρθα επτά φορές και, όταν ήμουν δεκαεπτά, όταν αποφάσισα να δω τον κόσμο, πήγα πρώτα στο Άμστερνταμ και μετά στη Ρώμη. Περιπλανήθηκα στους δρόμους αυτής της πόλης ονειρευόμουν να παντρευτώ έναν Ιταλό» είπε η ηθοποιός.

Αναφερόμενη στα μελλοντικά σχέδιά της: «Έχω δύο ταινίες, μία με τη Σαρλίζ Θέρον και τη Μαργκότ Ρόμπι και μία άλλη που θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Έχω τις κόρες μου να φροντίζω που μεγαλώνουν, δούλευα για τέσσερις μήνες και τώρα ήρθε η ώρα να μείνω με την οικογένειά μου, να διαβάζω βιβλία, είμαι άπληστη αναγνώστρια, να κοιτάζω τον ωκεανό και να είμαι ερωτευμένη».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το βραβείο Taormina Arte Award έχει απονεμηθεί τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ άλλων, στους Ράσελ Κρόου, Χιου Γκραντ και Κόλιν Φέρθ.

Το ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ταορμίνα ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου στο θέρετρο της Σικελίας.

Στο Φεστιβάλ παίρνει μέρος ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, Όλιβερ Στόουν, ο οποίος στις 4 Ιουλίου θα παρουσιάσει το νέο του ντοκιμαντέρ «Revealing Ukraine» σε σκηνοθεσία του Ίγκορ Λοπατιόνοκ με θέμα τη σύγκρουση στο Ντονμπάς της Ουκρανίας.