Στο στόχαστρο της Sun βρέθηκε η Τάμτα μετά την εμφάνισή της στον πρώτο ημιτελικό. Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα άσκησε σκληρή κριτική στην εκπρόσωπο της Κύπρου για το outfit που επέλεξε για τον διαγωνισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η τραγουδίστρια επέδειξε τον… κάβαλο της με μια εμφάνιση bondage. «Η όμορφη ξανθιά φόρεσε τις PVC μπότες της και το δερμάτινο μπουφάν της και τίποτα άλλο», έγραψε χαρακτηριστικά η Sun.

Η απάντηση της Τάμτα δεν άργησε να έρθει, μέσα από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Η τραγουδίστρια μίλησε για τη φετινή της εμπειρία στην Eurovision 2019, για τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε, αλλά και για την κριτική που της ασκήθηκε από τη βρετανική εφημερίδα.

«Νόμιζα ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου θα αγχωθώ πάρα πολύ γιατί όπως και να έχει, έχω εμφανιστεί πολλές φορές σε διάφορες σκηνές, αλλά ποτέ σε κάτι τέτοιο. Οπότε αγχώθηκα μην αγχωθώ. Μόλις βγήκα όμως στην σκηνή έγινε κάτι μαγικό. Είχε τόση φανταστική ενέργεια το κοινό. Έτυχε και είχα δεξιά και αριστερά τους Έλληνες και τους Κύπριους και τους άκουγα πολύ δυνατά που με στήριζαν, οπότε δεν ξέρω αν φάνηκε, εύχομαι να φάνηκε, το απόλαυσα πάρα πολύ. Το χάρηκα, δεν αγχώθηκα καθόλου, μου έκανε και εμένα εντύπωση. Εύχομαι να το χαρώ και στον τελικό. Νιώθω πολύ τυχερή που θα το ξαναζήσω αυτό άλλη μια φορά και θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες, γιατί ξέρω ότι έχετε βάλει όλοι την πινελιά σας και σας ευχαριστώ για τη στήριξη σας», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε για τα τεχνικά προβλήματα: «Εγώ πρώτη φορά το ζω, δεν ξέρω αν κι άλλες χρονιές είναι έτσι, πάντως αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα όλοι μας. Εμείς προσωπικά και στον ήχο και στο φωτισμό και στη σκηνοθεσία, παρόλο που έχω μια πολύ δυνατή ομάδα που έχει δουλέψει το ίδιο project αρκετές φορές, αντιμετώπισαν πάρα πολλά προβλήματα. Για εμένα ήταν ο ήχος, κάπως έχει φτιαχτεί και δουλεύουμε να γίνει ακόμα καλύτερος για τον τελικό».

Και δεν παρέλειψε να δώσει την αιχμηρή της απάντηση στη Sun. «Δε νομίζω ότι είμαι η πρώτη ποπ τραγουδίστρια που ειδικά η Αγγλία βλέπει με αυτό το συγκεκριμένο look. Δεν αγχώνομαι καθόλου, νιώθω πάρα πολύ άνετα, δεν νομίζω ότι παρουσιάζω κάτι παραπάνω από ο, τι πρέπει. Με ξέρετε πολύ καλά, δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζομαι στην σκηνή με το κορμάκι και δεν έβρισκα κανένα λόγο να ντυθώ επιτηδευμένα κάπως πιο πολύ επειδή πάω στη Eurovision. Η χώρα που εκπροσωπώ και το υπέροχο team που έχω με στηρίζει σε ό,τι έχουμε κάνει και συναποφασίσει και είμαι πολύ χαρούμενη. Τώρα τι γράφει η κάθε εφημερίδα,  μόνο καλό θα κάνει νομίζω», ανέφερε χαρακτηριστικά.